Glas posljednje trube
Foto: Pixabay

Glas posljednje trube ćemo svi čuti! Što će se tada dogoditi s nama? Radujete li se Isusovom dolasku ili Ga se pribojavate?

U jednom je mjestu bio neki evanđelist. Mnogo je puta propovijedao, ali nekako je narod bio tvrd, nije mogao shvatiti što govori. Razmišljao je što da učini da ih pokrene iz tog stanja. A onda se dosjetio da će propovijedati o uzašašću i uskrsnuću.

Vidio je ondje nekog pastira koji je imao trubu i pitao ga zna li trubiti. Pastir je potvrdio.

”Probaj!” zamolio ga je.

Tada je pastir – zvao se Gabriel – stvarno jako zatrubio.

”Znaš, Gabriele, ja bih te pitao; platit ću ti dnevnicu. Imam evangelizaciju. Tamo je jedna velika lipa i ti se poni na nju i sakrij među lišće, a kad ti kažem da zatrubiš, zatrubi što glasnije možeš!”

Skupio se narod i evanđelist je propovijedao, propovijedao i propovijedao o uskrsnuću, ali nekako su svi bili kao u drijemežu. Nisu reagirali.

VIDI OVO: 10 sigurnih znakova posljednjeg vremena

A onda je rekao: ”Doći će dan kad će nebeska truba odjeknuti i svi će koji su u grobu čuti glas Božji!”

Zatim je povikao: ”Gabriele, zatrubi!” I Gabriel je zatrubio.

Kad su ljudi čuli trubu, popadali su na zemlju, zatim su gledali gore da vide je li stvarno došao taj dan. Ali evanđelist je nastavio propovijedati.

Rekao je: ”Gabriele, siđi da te vide!”

Gabriel je sišao i on ga je predstavio: ”Vidite, ovo je Gabriel i ovo je njegova truba. Uplašili ste se ovoga Gabriela i ove trube, ali što ćete kad zatrubi pravi Gabriel s nebeskom trubom? Braćo moja, nasmijali smo se, ali vidite, ta truba nije značila ništa.

Postoji truba, nebeska truba, kad će svi sveti, i oni koji su umrli i oni živi na cijeloj zemaljskoj kugli – u Rusiji, Kini, Japanu, Australiji, u Južnoj Americi, Sjevernoj Americi, ovdje u Europi, odjednom čuti glas trube i uzići gore. Radujete li se Njegovom dolasku? Radujete li se uskrsnuću?

Autor: Ludvik Ullen

IZVORPut života, br. 311