Glumica je upoznala dječaka na smetlištu, a zatim donijela nevjerojatnu odluku

Brazilska glumica upoznala dječaka na smetlištu. Nakon susreta donijela je odluku koja će vas oduševiti.

Carol Nakamura poznata je brazilska glumica, model i influencerica. Ova 39-godišnjakinja vrlo je aktivna na društvenim mrežama. Javno je progovorila o tome kako je promijenila život dječaka Wallacea.

Prvi put je srela dječaka 2019. na odlagalištu otpada

Carol je radila društveno korisni rad na ogromnom odlagalištu otpada Gramacho, koje se nalazi u gradu Duque de Caxias u državi Rio de Janeiro.

“Od svoje 12. godine odlazim na to smetlište”, kaže Carol. Objašnjava kako je uvijek s punom predanošću i odlučnošću pomagala najpotrebitijima i uvijek je bila spremna raditi za siromašne i napuštene.

Wallace je tamo živio i skupljao stare stvari koje je potom prodavo, a zarađenim novcem sebi i svojoj obitelji kupio bi nešto za jelo. Carol se prisjeća da je njezinu pozornost privukla motivacija i spontanost malog djeteta.

“Imao je nešto posebno u sebi”, naglašava Carol.

Dirnuta teškom situacijom djeteta, odlučila ga pozvati u svoj dom za Božić. Željela je dječaku prirediti nezaboravnu večer u društvu svojih najdražih. Željela je da Wallace osjeti obiteljsku atmosferu, da se osjeća sigurno i voljeno.

Tada je u sebi pomislila da bi voljela biti njegova majka.

“Wallace je bio divan dječak kada je došao u našu kuću. Uključio je tuš i upitao: “Pada li ovo voda s neba?” Čuvši njegovo pitanje, bila sam dirnuta”, prisjeća se.

Glumica je shvatila da bi htjela promijeniti život tog djeteta. Tako se počela prijavljivati ​​za posvojenje. Priznaje da joj takva ideja nikada prije nije pala na pamet.

“Zaslužio je iste prilike kao i svako drugo dijete. Bio je toliko pametan da sam znala da mu samo treba poticaj i prilika da počne učiti i napredovati u obrazovanju”, objašnjava Carol.

“Naučio me zahvalnosti”

Carol je Wallacea upisala u školu i pokušala ga navesti da promijeni način života.

“Iako je imao 9 godina, sve je krenuo od nule. Njegova biološka majka nije imala sredstava poslati ga u školu. Živjeli su jako siromašno i nisu imali gotovo ništa za jesti. Guilherme (Carolin suprug) i ja nikada nismo razgovarali o posvojenju, ali nešto se dogodilo u našim srcima. Kada smo vidjeli da to dijete ne ide u školu i da nema čak ni tu mogućnost, Bog nam je rekao: ‘Idite tamo i brinite se za njega'”, dodaje Carol.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mariana Salles (@marianasallesfotografia)

Wallace je svoju novu obitelj naučio da bude zahvalna i da cijeni najjednostavnije stvari.

“Prvi put je pojeo cijelu štrucu kruha. Ono što je mnogima nezaobilazan proizvod – za njega je bilo nešto nesvakidašnje”, naglašava glumica i dodaje: “Zahvaljujući Wallaceu, naučila sam što su ljubav, poniznost i plemenitost – toliko toga, u tako kratkom vremenu. Mnogi misle da sam mu promijenila život, ali on je promijenio moj.”

Wallace se vratio biološkoj majci

Zahvaljujući Carol i njezinoj obitelji, dječak je mogao uživati ​​u svom novom životu. No nakon tri godine Wallace se odlučio vratiti biološkoj majci.

Carol i suprug su prihvatili djetetovu odluku. Sada ima 12 godina i poštuju njegov izbor.

“Stvari ne idu uvijek kako želimo, a mi nemamo kontrolu nad voljom drugih ljudi. I, nažalost, njegova je volja bila vratiti se kući biološkoj majci. Iako je to za nas bolno, moramo to razumjeti i poštovati. Uostalom, ne znam kako bih reagirao da sam na njegovom mjestu”, dodaje Guilherme.

Supružnici kažu da žele da dječak pored sebe ima ljude koji ga vole. Mole se Bogu da kroz život bude dobar i vrijedan, prenosi pl.aleteia.org.