Jedna fotografija spasila joj je život: Glumica moli da zapamtite simptom raka koji je ignorirala godinu dana

Britanska glumica i producentica upozorava na simptom raka štitnjače koji je ignorirala godinu dana.

Kada se mladoj britanskoj glumici Lorni Nickson Brown prije nekoliko godina na vratu pojavio čvorić, nije ni pretpostavila da zapravo boluje od raka. Strašne vijesti je čula tek godinu dana kasnije.

Lorna Nickson Brown 2015. godine saznala je da boluje od raka štitnjače, a kako bi sve upozorila na tu podmuklu bolest, na Twitteru je objavila fotografiju simptoma koji ukazuje da nešto nije u redu.

“Moja mama je uočila kvržicu na lijevom dijelu mog vrata. Mislila je da sam samo smršavjela pa da je to kost, ali nakon tri mjeseca liječnik opće prakse mi je rekao da je to kvržica na štitnjači”, ispričala je glumica i producentica za britanski Independent.

Kvržice na štitnjači nisu toliko rijetke i često su bezopasne, ali Lornina je bila veća od uobičajenog i boljela je na dodir pa su je ipak odlučili poslati na biopsiju. Pokazalo se da je kvržica kancerogena.

“Nisam mogla vjerovati, osjećala sam se dobro. Nisam zamišljala da rak tako izgleda, nisam se osjećala bolesno”, ispričala je.

Njezin onkolog je umirio i pomogao joj da se bolje snađe u cijeloj situaciji.

VIDI OVO: Simptomi bolesne štitnjače: Ako ih primijetite, potražite pomoć!

“Rekao mi je da mogu sad ići guglati i potpuno se prestraviti ili slušati njegove upute i pomoći samoj sebi. On je odgovorio na sva moja pitanja”, kaže 26-godišnjakinja koja se uspješno oporavila nakon operacije uklanjanja kvržice.

Simptomi raka štitnjače na koje trebate obratiti pozornost mogu biti:

  • Kvržica na vratu koja boli na dodir
  • Otečene žlijezde na vratu
  • Neobjašnjiva promuklost koja ne nestaje
  • Grlobolja koja ne prestaje tjednima
  • Neobjašnjiva bol u vratu
  • Poteškoće prilikom gutanja
  • Poteškoće s disanjem

NAJNOVIJE!