osjećala da se nešto pomiče u njoj

Godinama je jedna žena koja je „osjećala da se nešto pomiče u njoj“ bila misterij za liječnike. No ispada da je imala vrlo bizarnu bolest – plutajući bubreg.

Neidentificirana žena iz Detroita je provela 6 godina pokušavajući shvatiti što nije u redu. Često ju je boljela lijeva strana tijela, no liječnici nisu mogli dokučiti što nije u redu. No bol se počela pojačavati dok je stajala, a smanjivala bi se kada je ležala.

Drugi neobičan simptom bio je da bi svaki put kada bi promijenila položaj tijela, počela osjećati kao da se u njoj nešto pomicalo, kao da je imala loptu u sebi koja se kretala. Njezino se stanje popravilo jedino kada je bila trudna, pogotovo u zadnjem tromjesečju. Išla je u razne bolnice kod raznih liječnika, ali svi su smatrali da je potpuno zdrava.

DOZNAJTE kako na PRIRODAN način OČISTITI BUBREGE!

Mora da je sve to bilo vrlo frustrirajuće. No tada ju je Bog doveo dr. Ashkayu Soodu.

Bizaran medicinski problem – plutajući bubreg: što je to?

Ova jadna žena, koja sada ima 28 godina, išla je na mnogo testiranja, ali ništa nije pomoglo. No dr. Sood, urolog, je napokon uspio otkriti tajnu njezinih tegoba.

Dr. Sood ju je dijagnosticirao s rijetkom bolešću zvanom neproptoza. Taj bizaran medicinski problem karakterizira to da bubreg doslovno padne u zdjelicu kada osoba ustane. Kod ove žene bi bubreg pao više od 7 cm svaki put kada bi promijenila položaj tijela.

Ova se bolest može javiti kod muškaraca, ali je češća kod mršavih žena. Razlog tomu je činjenica da bubrezi inače imaju mnogo masti oko sebe, a ta ih mast drži na mjestu. No bez te masti oni mogu pasti prema dolje kada osoba ustane.

„Ovu je bolest teško dijagnosticirati, a ujedno nije tako česta“, rekao je dr. Sood.

plutajući bubreg
Foto: Unsplash

Teško je otkriti ovu bolest jer se tijelo snima u ležećem položaju. U tom položaju su bubrezi na svom normalnom mjestu. No ovoj se ženi bol pojačavala kada bi stajala. Dr. Sood je stoga upotrijebio drugačiji način snimanja kako bi provjerio položaj bubrega u obje pozicije. Molitve ove žene su uslišane – napokon je imala dijagnozu.

VIDI OVO: 10 simptoma da vam bubrezi ne rade dobro

Mnoge žene imaju isti problem, ali to ne znaju

Postoji mnogo žena koji možda imaju ovaj problem, ali to ni ne znaju. 80-90% žena nikada nemaju nikakve simptome. Iako to inače nije opasna bolest, kada se simptomi jave, oni mogu uključivati jaku bol, povraćanje, ubrzani rad srca i smanjenu količinu urina.

Za ovu je ženu bol bila najveći simptom. Tako da je podvrgnuta operaciji. U toj operaciji asistirao je robot, a liječnici su napravili maleni rez u abdomenu te su upotrijebili šavove kako bi doslovno zavezali njezin bubreg.

Oporavak je bio brz, a operacija bezbolna. Njezin slučaj je tako zanimljiv da ga je dr. Sood objavio u medicinskom časopisu.

Hvalite Boga jer je dao mudrost ovom liječniku kako bi pomogao ženi u nevolji.

IZVORGodupdates.com