greške prije spavanja

Ako imate problema sa spavanjem ili se iz bilo kojeg razloga budite umorni, velike su šanse da razlog leži upravo u vašim navikama (greškama) prije odlaska u krevet.

Ove greške trebate izbjegavati prije spavanja!

1. Previše tehnologije 

Jedna do najgorih stvari koje možeš učiniti za vaš organizam jest buljiti u mobitel prije odlaska u krevet. Plavo svijetlo koje emitira tehnologija stimulira mozak tako da što duže ostane budan. Nije baš idealno, zar ne?

2. Prekasna večera

Koliko god uvečer volite jesti, toliko je upravo taj najkasniji obrok najgori za vaše tijelo. Nije problem samo u činjenici da se tako najlakše debljamo, već punog želuca i loše spavamo. Računajte na sigurno i tri sata prije odlaska u krevet ipak dopustite organizmu da probavi sve što si konzumirala do tada. Također, kasni treninzi nisu baš idealni za tijelo jer mozak dobiva signale da je u “aktivnom” modu i trudit će se što duže ostati budan.

3. Alkohol

Čaša vina prije spavanja? Ne ako vam je vaš san imalo važan. Alkohol remeti REM fazu sna, zbog čega je san loš i nekvalitetan, a ujutro se budimo umorniji nego kad smo legli, piše Miss7.