NaslovnicaDuhovnostAko se prepuštate grijehu, Duh Sveti će morati nešto poduzeti

Ako se prepuštate grijehu, Duh Sveti će morati nešto poduzeti

Nedavno sam razgovarao s ožalošćenom ženom. Njezin je otac umirao, a on je bio hladan prema svojoj obitelji i Bogu. Nije htio nikakav kontakt te je odbijao raspravljati o duhovnim temama.

No, Bog može dotaknuti svakoga – čak i nekoga tko gaji neprijateljstvo prema vjeri, kako smo vidjeli u obraćenju apostola Pavla. Pismo nas isto uči da, iako je Bog strpljiv prema čovjeku, On može eventualno predati osobe tvrdoći njihova srca. Drugim riječima, može ih pustiti da im bude kako oni žele u odbijanju Spasitelja.

Situacija je drugačija za vjernike. Kada mi, u svojoj ljudskosti, nastavljamo griješiti, Duh sveti nas uvjerava kako bi se vratili na pravi put. U tom trenu se možemo skromno pokajati i slijediti Ga ili ignorirati Njegov glas i nastaviti griješiti. No opasnost je da naša srca mogu postati neosjetljiva te bismo s vremenom prestali čuti Njegova upozorenja.

VIDI OVO: 6 načina na koje Duh Sveti pomaže vjernicima

Na svu sreću, mi smo djeca Božja, a on nas previše voli da bi nam dopustio da nastavimo griješiti. Iako kažnjavanje i osuda nisu baš ugodne pojave, On zna da će naše putovanje pogrešnom cestom dovesti do velike boli (Izreke 3,12). Gospodin je pastir, koristi svoj štap i palicu kako bi nas s ljubavlju doveo na zelene poljane.

Na kršćanskom putovanju, grešna iskušenja nam lažima pokušavaju zadovoljiti želje. Ostanite čvrsto povezani s Isusom kroz molitvu i Pismo. Slušajte kako biste odmah mogli učiniti kako zapovijeda kada vas pozove da promijenite smjer. Dugoročno, put živog Boga je ono što donosi najveću radost.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org