Grijeh koji vas sputava

Grijeh je naš najuporniji, najodlučniji i najpogubniji neprijatelj. Postoji li u vašem životu grijeh koji vas sputava? Bog vas može osloboditi.

„Zato i mi, okruženi tolikim oblakom svjedoka, odložimo svaki teret i grijeh koji nas sputava te postojano trčimo u boj koji je pred nama“ (Hebrejima 12,1).

Grijeh je naš najuporniji, najodlučniji i najpogubniji neprijatelj. Grijeh traži kako da nam oduzme svako dobro djelo koje je Bog dizajnirao za nas. Pavao nam govori da grijeh donosi smrt (Rim 7,11).

Ipak, grijeh je vrlo suptilan. Uvuče se u naš život onda kada i gdje to najmanje očekujemo. Zapakira se toliko privlačno da smo uljuljkani u mišljenju da nas ne može stvarno uništiti (2 Kor 11,14-15).

Grijeh se potajno i neumoljivo upliće u naše živote. Nikada nećemo moći trčati utrku dokle god smo zarobljeni u grijehu. Oslobađamo se od grijeha samo onda kada ga priznajemo. Ako grijeh nazivamo „pogreškom“, „navikom“ ili „slabošću“, nikada nećemo izbjeći tom shvaćanju.

VIDI OVO: 10 grijeha koje Isus najsnažnije osuđuje

Ne smijemo kriviti druge za naše grijehe. Ne smijemo dozvoliti ponosu da nas uvjeri da je priznanje grijeha u našem životu previše ponižavajuće. Grijeh nas može oslijepiti na svoju prisutnost.

Ne mora uvijek zahtijevati našu pažnju, već nas suptilno prožima i lišava duhovne snage i pobjede koja može biti naša. Dobra je vijest da ne postoji toliko veliki grijeh koji nas može sputavati koliko je obilna Božja milost koja nas može osloboditi (Rim 5,20).

Je li grijeh oduzeo vašu radost? Je li vas spriječio u tome da koliko god možete budete najbolji muž, žena, sin, kćer ili prijatelj? Drži li vas podalje od duhovne zrelosti? Ako ste postali sputani grijehom, Bog vas može osloboditi ovog trenutka, bez obzira koliko ste očajnički sputani postali!

NAJNOVIJE!