Grijeh u tebi mora umrijeti!

Jesi li donio sljedeću odluku glede grijeha, da on mora u potpunosti umrijeti, odnosno biti ubijen u tebi?

Treba mnogo vremena da bismo stigli do točke gdje bismo donijeli ovu potpunu i učinkovitu odluku o grijehu.

To je, međutim, najveći trenutak u tvojem životu kad si jednom odlučio da grijeh mora umrijeti u tebi, ne samo da bude potisnut, uklonjen ili da protiv njega djeluješ, već razapet, baš kao što je Isus Krist umro za grijehe svijeta.

Nitko te ne može dovesti do te odluke. U to smo možda ozbiljno i umno uvjereni, ali treba stvarno donijeti odluku koju Pavao naglašava:

Naš je stari čovjek razapet zajedno s Isusom da se uništi ovaj grešni čovjek, tako da više ne robujemo grijehu (Rimljanima 6,6).

Učini moralnu odluku: grijeh u tebi mora umrijeti!

Saberi se, provedi neko vrijeme nasamo s Bogom, donesi tu važnu odluku i reci: ”Gospodine Isuse, poistovjeti me s Tvojom smrti sve dok ne shvatim da je grijeh u meni ubijen.” Učini moralnu odluku: grijeh u tebi mora umrijeti.

PROČITAJTE: 3 načina kako usmrtiti grijeh u svom životu

Pavlu to nije bilo neko očekivanje božanske budućnosti, već vrlo korjenito i konačno iskustvo u njegovu životu. Jesi li spreman dopustiti Duhu da te istraži sve dok ne shvatiš koje je razine i naravi grijeh u tvojem životu, da vidiš ono što se bori u tebi protiv Božjega Duha?

Ako je tako, hoćeš li se složiti s Božjom presudom o naravi grijeha, da se moraš poistovjetiti s Isusovom smrti? Ne možeš sebe ”smatrati mrtvim grijehu” (6,11) ako se nisi korjenito razračunao sa svojom voljom pred Bogom.

Jesi li stekao božansku poslasticu što si razapet s Kristom, sve dok ono preostalo u tvojem tijelu i krvi ne postane Njegovim životom?

”S Kristom sam razapet na križ… Živim – ali ne više ja, nego Krist živi u meni… ” (Galaćanima 2,20).

Autor: Oswald Chambers