Grijesi iz prošlosti ne poništavaju Božji poziv za vaš život

Uprskali ste. Zgriješili ste. Donijeli ste lošu odluku. Pa, i ja sam – sve navedeno. No pogodite što?

Niti jedna od tih stvari nije promijenila Božji poziv na vaš život – niti malo. Poziv koji vam je Bog dao na rođenju, onaj koji je potvrdio kada vas je spasio, je zauvijek. On je trajan.

Samo pogledajte na Pavla. Prije nego je postao vjernik, Pavao je upadao u tuđe domove, vukao ljude van i bacao ih u zatvor.

VIDI OVO: Bog ima poseban poziv za vaš život

U Prvoj poslanici Timoteju (1,12-13) napisao je: „Zahvalan sam Onome koji mi dade snagu – Kristu Isusu, Gospodinu našemu – jer me smatrao vrijednim povjerenja, kad u službu postavi mene koji prije bijah hulitelj, progonitelj i nasilnik. Ali pomilovan sam jer sam to u neznanju učinio, još u nevjeri.“.

No ništa od toga nije promijenilo Božji poziv na Pavlov život. Ništa ne može promijeniti Božji poziv za vaš život.

Zapravo, Bog želi da upotrijebite boli svoje prošlosti za Njegovu slavu – sada i u budućnosti. Bog nikada neće potratiti bol. Sve je to dio Njegovo plana.

VIDI OVO: 4 znaka da Bog ima nešto u planu za vas

On može uzeti sve vaše pogreške, grijehe, pa čak i grijehe drugih koji su vas povrijedili te ih može uključiti u Svoj plan spasenja. U Bibliji piše: „Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani“ (Rimljanima 8,28).

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com