Koliko kršćana su pravi Isusovi učenici?

Očekuje se da će svijet imati 3,3 milijarde kršćana do 2050. godine, prema Good Faith Media. Koliko kršćana su pravi Isusovi učenici?

Tada Isus reče svojim učenicima: “Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom.” (Matej 16, 24)

Ovaj Isusov poziv je ono što razdvaja zrele kršćane od beba. Nažalost, mnogi nisu voljni odreći se sebe i nositi križ kako bi slijedili Krista. Većina kršćana vjeruje da su postali Njegovi učenici kada su izmolili molitvu pokajanja i dobili sigurnost da su im grijesi oprošteni.

Koliko kršćana su pravi Isusovi učenici?

Glavna dužnost Crkve je pomoći vjernicima u povezivanju s Isusovim učenjima kako bi rasli u kristolikosti. Nažalost, mnoge crkve to često zanemaruju. Ne mogu se sjetiti da mi je itko rekao da se trebam odreći sebe i nositi svoj križ kada sam došao Kristu. Umjesto toga, rečeno mi je da će svi moji problemi biti gotovi i da će život s Njim biti prekrasan (u nebu definitivno hoće, ali na zemlji to nije obećano). Ova je izopačenost odgovorna za nedostatak rasta i zrelosti u Tijelu Kristovu.

Kada se pomirimo s Bogom, uspostavlja se novi odnos koji nam omogućuje pristup Njemu. Isus nas zatim upućuje što dalje činiti. On nas uči kako da budemo slični Njemu u riječima i djelima. On nas priprema i poziva da evangeliziramo svijet.

Isus je znao da nitko ne može učinkovito služiti Bogu bez razapinjanja tijela. Šalje nas na teren s nekim nepredviđenim i neugodnim uvjetima koji proizvode patnju i nevolje. Naša odluka da nosimo svoj križ omogućuje nam da Mu nastavimo služiti. On očekuje od nas da pažljivo slijedimo Njegove upute i oprezno primjenjujemo ono što smo naučili. On daje upute što učiniti i pažljivo ocjenjuje naše nastupe. To čini kroz svoju pisanu Riječ.

PROČITAJTE: Koliko košta biti Isusov učenik?

Služba koju nam je Isus povjerio je da idemo u cijeli svijet i učinimo učenike od svih naroda (Matej 28, 19). Stvaramo li doista učenike ili okupljamo mnoštvo da nas je samo što više u crkvi? Ako su se kršćani odrekli sami sebe i svakodnevno nose svoj križ, trebamo li očekivati ​​od njih da se redovito prepuštaju grešnom načinu života? Vjernici bi trebali biti oprezni da ne budu učenici izvan Riječi Božje. Ljudske doktrine preuzele su Božju Riječ.

Potraga za udovoljavanjem tjelesnim željama i lagodnim životom tjera kršćane da negiraju Kristove uvjete da postanu učenici. Kršćani sada prakticiraju kršćanstvo koje se fokusira na osobu (sebe), a ne na križ. Volimo Njegove blagoslove i uživamo u Njegovim povlasticama, ali ne želimo biti povezani s Njegovim križem i patnjama. Ovo je neprihvatljivo. Kršćani bi uz milost Duha Svetoga trebali procijeniti sebe i vidjeti gdje im je srce.

Djelomična poslušnost je uvijek popularnija od apsolutne neposlušnosti. Svi se još uvijek možemo poboljšati ako se pokorimo Božjoj Riječi i vodstvu Duha. Shvatimo ozbiljno Njegove riječi:

“Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta.” (Otkrivenje 3, 16)

NAJNOVIJE!