Grupa muškaraca se rugala ženi u bikiniju, a njezina reakcija sada obilazi svijet

Grupa muškaraca je upirala prstom, smijala se i rugala ženi na plaži u bikiniju, a njezina inspirativna reakcija sada obilazi svijet.

Facebook blogerica imenom Bald and Beautiful Shelly Proebstel imala je nekoliko stvari za reći skupini muškaraca koji su upirali prstom u nju i smijali joj se dok je bila na plaži. Odgovorila je tako što je napisala vrlo inspirativnu poruku koja sada obilazi cijeli svijet.

Shell Proebstel ima stav pozitivnosti prema tijelu i izgledu. Zapravo, ona želi redefinirati način na koji svijet gleda na ljepotu. To je zato što Shelly zna da prava ljepota dolazi iznutra, prenosi Godupdates.

„Živimo u svijetu u kojem je izgled postao previše važan“, napisala je Shelly, „Vjerujem da društvene mreže, pogotovo mediji i časopisi, šalju potpuno krivu poruku. Nikada ne govore o tome kako da budete lijepi iznutra. Uvijek je o tome kako smršaviti u 30 dana, a ne kako da se naučite voljeti u 30 dana“.

Davno prije nego je napisala ovu poruku, Shelly je započela svoje putovanje pronalaženja svoje snage u onome kakva je iznutra, a ne kako izgleda. Velik korak je bio brijanje glave.

Objavljuje Bald and BeautifulSubota, 20. listopada 2018.

„Brijanje glave značilo je da se lišavam te sigurnosti te da odabirem vidjeti ljepotu unutar sebe. Time poručujem da ljepota nije u vašoj kosi – ona je u vašem srcu“, rekla je, „Iskreno se nadam da je taj moj potez inspirirao ljude da vole sebe zbog onoga kakvi su iznutra.“

PROČITAJTE: Mladi posramili ženu na plaži do suza, ali njezin odgovor njima pregledan je milijun puta

Shelly je dala novac koji je zaradila brijanjem glave humanitarnim organizacijama. Osjećala se prilično snažno dok se nije dogodio jedan incident.

Kada je bila na odmoru na plaži, Shelly je primijetila da skupina muškaraca upire prstom u nju i da se smiju njezinom tijelu. Zbog toga je odlučila napisati vrlo snažnu poruku.

Na trenutak ju je zaboljela gesta i smijeh tih muškaraca.

„Neću lagati, na sekundu sam se htjela ponovno pokriti“, napisala je Shelly, „Tada sam se podsjetila svega što sam naučila na svom putovanju te sam dignula glavu visoko u zrak, opustila sam svoj trbuh i ponosno nosila svoj bikini.“

Na svu sreću, Shelly zna da ju reakcija tih muškaraca ne definira. Bog gleda naša srca, ne veličinu našeg struka. No ona ujedno zna da nisu svi dovoljno jaki da zanemare takve incidente kada im se dogode.

Zbog toga je napisala poruku na društvenim mrežama.

Just FYI I’m heading the beach and yes I am #hairy everywhere for #Januhairy

Objavljuje Bald and BeautifulPetak, 11. siječnja 2019.

Neke riječi koje Shelly koristi u objavi nisu primjerene za ovu stranicu tako da se ovdje ne može pročitati cijela poruka, koja je, nesumnjivo, jako snažna.

Shelly se obratila zlostavljačima koji doprinose načinu na koji žene gledaju na sebe i svoj izgled. Kaže da je taj pritisak često uzrok mnogih opasnih poremećaja kao što su anoreksija, bulimija pa i samoubojstvo.

„Ne, niste odgovorni za cjelinu i za sve. Ali, DA, trebate preuzeti dio odgovornosti“, rekla je Shelly.

Umjesto da se borimo jedni protiv drugih, Shelly nas ohrabruje da učimo buduće generacije kako da podupiru jedni druge.

„Roditelji, potičem vas da učite vašu djecu da ne postoji samo jedan oblik tijela nego da postoji mnoštvo različitih i predivnih oblika“, napisala je, „Potičem vas da ih učite kako da budu dobri prema svim ljudima, bez obzira kako ti ljudi izgledaju… da ih naučite prihvatiti ljude prema onome kakvi su iznutra.“

Iskoristimo naše vrijeme na ovoj zemlji za dobro, za prihvaćanje i razumijevanje. Ljepota je svuda oko nas, samo se trebamo potruditi vidjeti ju.

„Zato, tješite se uzajamno i izgrađujte jedan drugoga, kako i činite“ (1. Solunjanima 5,11).

NAJNOVIJE!