Haski pronašao bebu u parku: Kamere snimile ženu kako odlazi

Haski je u parku pronašao napuštenu bebu staru svega nekoliko sati, a kamere su snimile ženu kako odlazi.

Britanska policija objavila je danas fotografije napuštene bebe, koja je pronađena prošlog četvrtka u jednom parku u Birminghamu, kao i snimku žene za koju se vjeruje da je dječakova majka, piše Mirror.

Dječak, kojem su dali ime George, budući da je pronađen dan uoči blagdana svetog Jurja (eng. George), i dalje je u bolnici i u stabilnom je stanju.

Haski i njegov vlasnik Terry
Haski Hel i njegov vlasnik Terry; Foto: Birminghammail.co.uk

Haski je slučajno pronašao bebu u dekici

Malenog Georgea slučajno je u parku pronašao pas pasmine haski kojeg je vlasnik izveo u šetnju. Dječačić je bio zamotan u dekicu i čovjek ga ne bi ni primijetio da pas nije bio uporan i gurao zamotuljak njuškom. Zatim je haski legao kraj zamotuljka i počeo ga gurati.

– Tada sam čuo tih plač djeteta. Mislim da ga je Hel probudio i da je tada dijete zaplakalo – rekao je vlasnik Terry Walsh.

– Zahvaljujem Gospodinu što je beba bila živa, jer je moglo biti puno gore. Beba je mogla biti mrtva. Rekao sam svojim susjedima, Nebo je poslalo Pakao (Hel) da spasi novorođeno dijete!”

George
Foto: Daily Mail

Dječak je u bolnici i dobro je

– Beba je zdravo i lijepo napreduje, ali nažalost još nismo uspjeli locirati majku i vrlo smo zabrinuti. Želimo provjeriti je li zdrava fizički i mentalno – priopćili su iz policije.

VIDI OVO: Bog je postavio raznosača novina na pravo mjesto kako bi spasio bebu napuštenu na cesti

Kako su naveli, strahuju da je majci potrebna medicinska pomoć nakon porođaja.

Inspektor Neil Hunt koji vodi istragu je na konferenciji poslao poruku majci te je apelirao da se javi policiji.

– Ti si sad moja prva briga i moram se uvjeriti da si dobro. Ne znam ništa oko toga kako je George stigao na ovaj svijet. I sam sam roditelj i znam da to može biti jako teško – rekao je inspektor obraćajući se majci.

On je pozvao građane da se jave ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o majci napuštenog dječaka.

– Također molim da nam se javi svako tko je 22. travnja između 17 i 18 sati prolazio kraj parka – rekao je Hunt.