Hitan poziv Božji
Foto: Unsplash

Kako je važno da, koliko god je to moguće, svoje bogatstvo skupljamo tamo gore!

Vrijeme za to je kratko, krajnje kratko! Za svaki izgubljeni dan i za svaki uzalud utrošeni novčić bit ćemo siromašniji za svu vječnost. Jao!

Neki od nas probudit će se jednoga dana i vidjeti od kakve je važnosti bilo polaganje bogatstva u nebo te cijelu vječnost žaliti što nisu započeli ranije i marljivije raditi da bi mogli više pokazati.

VIDI OVO: Isus dolazi: Još malo vremena nam je ostalo!

Zatim, kratko je vrijeme za spašavanje duša. O, od kakve je ogromne važnosti spašavati duše, spašavati muškarce, žene, djecu, sve koje možemo spasiti od grijeha i njegovih strašnih vječnih posljedica! O, hitan je poziv Božji: “Vrijeme je kratko!”

Hitan poziv Božji!

Shvaćate li od kakve je neizmjerne vrijednosti svaka duša u očima Božjim? Shvaćate li strašno poniženje i agoniju duše koja je izgubljena, zauvijek izgubljena? Shvaćate li neizrecivu radost i nepojmljivu slavu duše koja je spašena? Kruna svih zanimanja je spašavanje duša, a to možemo svi činiti. Ali za taj rad vrijeme je kratko, krajnje kratko.

Ni jednu godinu, ni jedan tjedan, ni jedan dan, ni trenutak izgubiti! Na svakom koraku postoje duše koje trebaju biti spašene, a vrijeme je tako kratko. Odmah pristupite tom zadatku!

Ako niste spašeni, spasite se danas da biste mogli i vi odmah činiti taj slavan posao spašavanja duša.

VIDI OVO: Kako možemo primiti spasenje od Boga?

Zatim, vrijeme je kratko za molitvu. Često sam govorio o snažnoj sili molitve i kako moliti sa snažnom silom. Ali za taj prekrasan i snažan posao molitve vrijeme je kratko. Postoje neke velike stvari koje se mogu postići molitvom, a koje moraju biti učinjene danas ili nikada.

Bile su neke velike stvari koje ste mogli učiniti molitvom jučer, ali niste iskoristili priliku. Vrijeme je bilo kratko i sad je zauvijek nestalo. Dignimo se i povičimo u duboku provaliju prošlosti: “Jučer, gdje si?” Slušajmo odgovor: “Zauvijek otišao!”

I danas će ubrzo biti jučer i njegove će povoljne prilike također zauvijek nestati, a tako će biti i sa sutra i sa svim dolazećim danima kratkog razdoblja života. Sve odlazi zauvijek. O, ne čujete li kako vam Bog viče: “Vrijeme je kratko! Vrijeme je kratko!”?

Autor: R. A. Torrey; Izvor: Put života