Hoće li Božji planovi propasti ako se ne molim?

Hoće li Božji planovi propasti ako se ne molim? Bog nije ovisan o vjernicima ni o njihovim molitvama, no uživa kada surađujemo s Njim.

Molitva je ključ intimne veze sa Ocem. No, vjernici često imaju pitanja o moći i učinkovitosti molitve.

Nemojte oklijevati okrenuti se Bogu sa svojim upitima, kopati po Pismu kako bi pronašli odgovore i potražiti savjet pastora ili drugog duhovnog savjetnika. Molitva je previše važna da biste ju zanemarili.

Božji planovi neće propasti, no privilegija je raditi rame uz rame s Bogom

Hoće li Božji planovi propasti ako se ne molim? Bog nije ovisan o vjernicima ni o njihovim molitvama. Vrijeme koje uložimo u razgovor s Njime nas uključuje u sve ono što On čini u našim životima i u svijetu, no On će nastaviti i bez nas. Privilegija je raditi rame uz rame s Bogom.

PROČITAJTE: Bog želi iskrenost: 4 stvari koje trebamo uključiti u naše dnevne molitve

Utječe li moja molitva (ili manjak iste) na ono što Bog čini? Vjerujem da u Pismu piše da je odgovor i da i ne, ovisno o situaciji. Postoje vremena kada je Božja svrha zacrtana. On je u kontroli te je odredio najbolji smjer neke situacije. U Starom zavjetu, Bog je često prorokovao što će učiniti i onda bi to i učinio.

U drugim slučajevima vrijedi: „Nemate jer ne ištete“ (Jakov 4,2). Postoje neke dobre stvari koje nam On ne daje dok Mu ne pružimo ruke u molitvi. No budući da je Bog naš Otac pun ljubavi, On ujedno daje blagoslove koje se ne bismo ni sjetili zatražiti.

Molitve imaju jako velik utjecaj, pogotovo na vjeru i život vjernika. Razumijete li koja je privilegija kleknuti pred Svemoćnim Ocem i znati da On sluša i da će odgovoriti? Bog voli biti dobar prema Svojoj djeci te odgovara na njihove molitve.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com