Hoće li u raju biti spolnih odnosa?

Hoće li u raju biti spolnih odnosa? Što Biblija govori o tome? Na zemlji se spolni odnosi upražnjavaju u braku.

Isus je rekao da nakon što uđemo u nebesko kraljevstvo, bit ćemo kao Božji anđeli, mada nije rekao da ćemo postati anđeli Božji. Anđeli postoje duže nego ljudi (Job 38,4-7).

Kada su upitali Isusa što će biti sa ženom koja je bila udana za svakog od sedmorice braće, jer je svaki umro, pokušali su testirati Isusa pitanjem “Komu će biti žena o uskrsnuću, kad uskrsnu? Jer sedmorica su je imala za ženu.” (Marko 12,23)

Trebali bi napomenuti da saduceji nisu vjerovali u čuda, anđele, čak ni u život poslije smrti. Zato su Isusa htjeli uhvatiti u zamku, tako što će dati odgovor na nebitno pitanje. Htjeli su znati kojeg brata supruga će biti ta žena (Marko 12,18-23). Isus ih je ukorio govoreći: “Ta kad od mrtvih ustaju, niti se žene niti udaju, nego su kao anđeli na nebesima.” (Marko 12,25)

PROČITAJE: Zašto brak koji postoji na Zemlji se neće nastaviti na nebu?

Bit ćemo kao anđeli u smislu da se više nećemo vjenčavati ili imati djecu. Očito, anđeli ne mogu imati seksualne odnose, jer ih je Bog stvorio da žive vječno. Zato, njima nije potrebno da imaju djecu.

Vječna tijela

Apostol Ivan nam daje naznaku kakvi ćemo biti nakon Isusovog povratka: “Ljubljeni, sad smo djeca Božja i još se ne očitova što ćemo biti. Znamo: kad se očituje, bit ćemo njemu slični jer vidjet ćemo ga kao što jest. I tko god ima tu nadu u njemu, čisti se kao što je on čist.” (1 Ivanova 3,2-3).

Ivan je također napisao: A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja: onima koji vjeruju u njegovo ime, koji su rođeni ne od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževljeve, nego – od Boga” (Ivan 1, 12-13). Djeca Božja trebaju biti kao njihov Otac, a ako smo vidjeli Isusa, vidjeli smo i Oca (Ivan 14,9).

Znamo s Gore preobraženja da je Isusova slava ista kao i Božja slava, jer je Isus Bog! Otkrio je sebe Ivanu, Jakovu i Petru tog dana. A tko se ne bi poklonio takvom prizoru? Iako nećemo imati Božju slavu, kao što je Isus ima, ipak ćemo biti kao On (do određene točke) (1. Ivanova 3,2).

Kraljevstvo

Budemo li živi kada se Krist vrati, nećemo toliko otići u raj, koliko će raj doći u nas, kao što čitamo u Otkrivenju 21,1-3, gdje je Ivan napisao: “I vidjeh novo nebo i novu zemlju jer – prvo nebo i prva zemlja uminu; ni mora više nema. I Sveti grad, novi Jeruzalem, vidjeh: silazi s neba od Boga, opremljen kao zaručnica nakićena za svoga muža. I začujem jak glas s prijestolja: Evo Šatora Božjeg s ljudima! On će prebivati ​​s njima: oni će biti narod njegov, a on će biti Bog s njima.”

Zaručnica Kristova je Crkva, a ženik je Isus Krist. Kada vidimo kakvo će to kraljevstvo biti (Otkrivenje 21,22), shvaćamo da najveća radost nije u seksu, već u slavi i prisutnosti Božjoj, jer “on će biti Bog s njima” (Otkrivenje 21,3), i oni će “gledati lice njegovo “(Otkrivenje 22,4). Zar to neće biti dovoljna nagrada? Nije li ljubav više od seksa? Nije li ulazak u Gospodnju radost kada se vrati najveće zadovoljstvo?

Zaključak: Hoće li u raju biti spolnih odnosa?

Čuo sam od nekoliko kršćana da ako nema spolnih odnosa u raju, tamo ne žele ni ići. Koliko je to tragično, jer ako ne žele u raj, postoji samo još jedno mjesto gdje bi otišli (Otkrivenje 21,8).

Strahujem da su se ovi vjernici toliko zapleli u stvari svijeta da nisu razumjeli Isusove riječi: “ima nesposobnih koji sami sebe onesposobiše poradi kraljevstva nebeskoga” (Matej 19,12). Mnogi nevjenčani kršćani su se obvezali na celibat. To je težak put, ali oni teže ispuniti dvije najveće zapovijedi i to ovim redom: “Ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svoga, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom, i svim umom svojim; i svoga bližnjega kao sebe samoga.”(Luka 10,27). Naš prvi prioritet bi trebala biti ljubav i poslušnost prema Bogu, i mi mu jesmo poslušni zato što ga volimo. Ali također trebamo voljeti i naše bližnje.

Prijatelji, raj je neizmjerno veći od svakog fizičkog čina, uključujući i seks. Biblija nigdje izričito ne govori da neće biti seksa u raju, ali vjerujem da ako bi i bilo seksa u raju, bio bi toliko nisko na našoj listi prioriteta, da bi izgubio na značaju u našim životima.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com