Hoće li Židovi sagraditi hram u Jeruzalemu u posljednjim vremenima?

Biblija spominje da će se pojaviti neki događaji u posljednjim vremenima vezano za hram u Jeruzalemu (Daniel 9,27; Matej 24,15).

Druga Solunjanima 2,4, koja govori o Antikristu, nam govori: „koji se protivi i uzdiže sebe iznad svega što se zove Bog ili svetinja, tako te i u hram Božji kao Bog sjedne praveći se da je Bog.“ Prorok Ezekiel je opisao hram koji u to vrijeme još uvijek nije postojao (Ezekiel, poglavlja 40–48). Prije nego što dođu posljednja vremena, hram mora biti prisutan kad nastupe ovi događaji.

Još uvijek postoji „mali“ problem islamske Kupole na stijeni, džamije koja stoji na mjestu gdje bi trebao biti židovski hram. Muslimani vjeruju da je to mjesto s kojeg je Muhamed uzašao na nebo, čime je to najsvetije muslimansko svetište. Bilo bi nezamislivo u današnjoj političkoj klimi da Židovi preuzmu ovo mjesto i izgrade hram. No, tijekom nevolje, hram će se izgraditi, pod zaštitom Antikrista (Daniel 9,24-27).

Kada vidimo da se hram gradi, možemo biti sigurni da su posljednja vremena zaista pred nama. Vladat će Antikrist, Crkva će već biti uznesena, a prva polovica nevolje je već prošla. No, još uvijek će biti vremena da ljudi dođu Kristu i spase se.

Prijevod: Vesna L.

NAJNOVIJE!