Poznati hrvač predao srce Bogu: Isus me je spasio!

WWE superzvijezda Shawn Michaels je kršćanin i ne stidi se da svatko to zna. Hrvač znan mnogima kao dječak koji slama srca, Mr.Wrestle-mania ili show-stopper rođen je kao Michael Shawn Hickenbottom 22. srpnja 1965. u Chandleru, Arizona.

Shawn Michaels odrastao je u vojnoj obitelji zajedno sa svoja četiri braće i sestara u San Antoniju u Teksasu. Kaže da je znao da želi postati profesionalni hrvač u dobi od samo 12 godina.

Nakon završetka srednje škole, Shawn Michaels je otišao na Southwest Texas State University u San Marcosu, Texas. Međutim, ondje je shvatio da život na koledžu nije za njega. Tada je započeo karijeru u profesionalnom hrvanju.

VIDI OVO: JEDNO PITANJE O BOGU JE SVE PROMIJENILO: Anthony Hopkins se okrenuo od ateizma i alkoholizma te postao kršćanin

U svom usponu ka profesionalnm hrvanju u WWE-u, Shawn Michaels je postao poznat kao problematična osoba, što je rezultiralo njegovim otpuštanjem iz WWE-a. Zatim se okrenuo drogama.

“Bio sam jedan od onih dobrih ovisnika o drogama, pretpostavljam da sam to bolje sakrivao.” Otkiva Shawn.

“Sve je dobro išlo profesionalno, ali u mom osobnom životu, bio sam ljut mladić i do danas ne znam zašto. Znaš da sam odgojen dobar momak… Znaš da mislim da puno toga ima veze s time što sam se počeo hrvati kad sam imao 19 godina. Mislim da još nisam ni znao tko sam kao mladić i onda odjednom ulazim u taj posao gdje se mogu pretvarati da budem ono što želim, i to sam iskoristio kao bijeg.” Dalje je on objasnio.

VIDI OVO: Bila je jedna od najpopularnijih porno glumica, a sada u crkvi propovijeda Evanđelje

Kako se njegova uporaba droga ubrzavala, Shawn Michaels pokrenuo je Degeneration X, skupinu mladih pobunjenika koji su prekršili svako pravilo u WWE. Tada 1998. godine ozbiljna ozljeda leđa prisilila je Shawna na prijevremenu mirovinu. Liječnici su rekli da se više nikada neće boriti. Shawn se uronio dublje u piće, drogiranje i u druga nemoralna djela.

Godine 1999. Shawn je upoznao Rebeccu. Imala je snažnu kršćansku pozadinu i postala je instrument u pomaganju Shawnu da izađe na pravi put. Ubrzo nakon što su počeli hodati, Rebecca i Shawn su se vjenčali 1999.

Nekoliko tjedana nakon vjenčanja Rebecca je zatrudnjela. U to je vrijeme Shawn još uvijek bio opterećen lijekovima, uzimajući oko 35 tableta dnevno jer je imao loša koljena, lošu leđa i oštećeno rame.

VIDI OVO: Glumac Atticus Shaffer progovara o boli i patnji koja ga je dovela do Isusa

Nakon što se njihova beba, Cameron, rođena 2000. godine, Shawn je smanjio na pilulama, ali nije stao. Jednog dana, Shawn Michaels je držao svoje dijete kad je dijete reklo: “Tata je umoran.” Shawn se prisjeća: “U tom trenutku shvatio sam da je počeo primjećivati kako se ponašam. To je bio najgori osjećaj koji sam ikada imao.

Shawn kaže da je odlučio odustati od tog načina života istog dana. Počeo je pohađati crkvu s Rebeccom.

Shawn kaže da se njegov život tada počeo mijenjati. Dvije godine kasnije, Shawn se pridružio proučavanju Biblije i predao svoje srce Gospodinu te se krstio. “Bilo je to kao da su sa mene tereti opadali, a lanci su bili olabavljeni.”, kaže Shawn.

Nakon operacije leđa, Shawn je izašao iz mirovine 2002. godine i zadnji se put hrvao 2010. godine. “Kad sam se vratio u hrvanje, vratio sam se kao promijenjen čovjek. Usvojio sam novi način razmišljanja”, otkrio je Shawn.

VIDI OVO: Justin Bieber: Isus mi je dao slobodu koju i vi možete iskusiti!

Prije nego što je ušao u WWE prsten, Shawn bi kleknuo i molio se u areni kao način da osvijetli svoje svjetlo u tami. “Sve što sam želio bilo je da mi Bog pomogne da budem dobar svjedok na platformi na koju me je vratio.”, rekao je Shawn Michaels.

Izvor: Živa riječ/Faithpanda.com