“Idi” i “Ja ću ti pokazati put”

”Idi” i ”Ja ću ti pokazati put” su bile jedine riječi koje je Bog uputio vjernom Abrahamu. Nije mu detaljno pojasnio kako će se brinuti za njega.

Gospodin se pojavio Abrahamu i dao mu nevjerojatnu zapovijed: “Idi iz zemlje svoje, iz zavičaja i doma očinskog, u krajeve koje ću ti pokazati” (Post 12,1).

Kako nevjerojatno! Iznenada Bog izdvaja čovjeka i kaže mu: “Želim da se digneš i odeš, ostavljajući sve iza sebe dom, rodbinu, pa čak i svoju zemlju. Želim te poslati na jedno mjesto; ja ću te upućivati čitavim putem kako da dospiješ onamo.”

Kako je Abraham odgovorio na ovu nevjerojatnu riječ od Gospodina? “Vjerom se Abraham pokori kad primi poziv da ode u zemlju koju je imao primiti u baštinu. Ode, iako nije znao kamo ide” (Heb 11,8).

”Idi” i ”Ja ću ti pokazati put”

Razmislite o tome što je Bog tražio od Abrahama. Nije mu pokazao kako će se brinuti za njegovu obitelj, kako daleko treba ići ili kad će stići. U početku mu je rekao samo dvije stvari: “Idi” i “Ja ću ti pokazati put”.

VIDI OVO: Je li Isus Krist jedini put do Boga?

Kakvu nevjerojatnu stvar je Bog zapovjedio! U biti je rekao Abrahamu: “Od ovoga dana nadalje, želim da mi predaš svu svoju sutrašnjicu. Svoj ćeš život morati živjeti stavivši svoju budućnost u moje ruke, iz dana u dan. Ako prihvatiš to, blagoslivljat ću te i odvesti na mjesto koje ne možeš ni zamisliti.”

Bog želi odvesti svaki ud Tijela Kristova na to isto mjesto. Doista, Abraham je ono što bibličari nazivaju “čovjek uzorak”, netko tko služi kao primjer kako hodati pred Gospodinom. A Abrahamov primjer nam pokazuje što se traži od svih koji nastoje ugoditi Bogu.

Apostol Pavao nam kaže da su svi koji vjeruju i uzdaju se u Krista djeca Abrahamova: “Dakle, razumijte: sinovi su Abrahamovi oni koji vjeruju” (Gal 3,7). Ukratko, ugađamo Bogu vjerujući mu. Jeste li povjerili svu svoju sutrašnjicu u ruke Gospodnje kao Abraham?

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!