Ima li Isus još uvijek svoje ožiljke?

Ima li Isus još uvijek ožiljke na svom uskrslom tijelu sada kada sjedni s desne Bogu Ocu? Apostol Ivan u Otkrivenju govori o tome.

Nitko osim Isusa nema savršeno razumijevanje Boga. U Isusu čovjek pronalazi potpuno i konačno otkrivenje Oca.

Za ljude je nemoguće da dođu k Ocu, niti razumijevanjem niti kroz zajedništvo, već kroz slavu uskrslog Sina. Izjaviti ovo znači proglasiti to da ljudsko približavanje Bogu traje cijelog života jer se On otkrio kroz Isusa iz Nazareta, što znači da je Uskrsli Božji Sin.

Nemoguće je izostaviti da Uskrsli i Vladajući na sebi ima ožiljke. Oni su dio onoga tko On jest i govore o punoći svrhe koja je bila Božja svrha i koju je Bog ispunio u i kroz Isusa.

PROČITAJTE: Je li Isus mogao preživjeti raspeće?

Ako se savršena Isusova Ljudskost savršeno prikazuje pred očima čovjeka i tako proslavlja Boga, tako i Isusova ranjena Osobnost koja se prikazuje pred očima čovjeka prikazuje ranjeno Božje srce kroz koje je pokazana milost koja je izvojevala svoju najveću pobjedu.

U apokaliptičnoj viziji Ivan je vidio „…na sredini prijestolja…. Janje kao da je zaklano“. Nesumnjivo je da se ovdje govori o Isusu. Dvije stvari su se manifestirale, a prva je da On zauzima poziciju ispravnog Božanstva.

On je na sredini prijestolja. Drugo je da On i dalje ima dokaze patnje. „Janje kao da je bilo zaklano“. Dvostruka činjenica uvijek potvrđuje najdublje činjenice koje leže iza čovjekova otkupljenja. To je činjenica o Božjoj boli.

Autor: G. Cambell Morgan; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Christianity.com