Imala je 120 kilograma: Kada je iz prehrane izbacila jednu namirnicu, prepolovila se

Bila je ljubomorna na svoje prijateljice koje su mogle sve obući i jesti.

Žena je imala nevjerojatnih 120 kilograma. Kada je iz prehrane odlučila jednu namirnicu koju svi volimo, kilaža joj se prepolovila.

Tijelo kršćana je hram u kojem prebiva Duh Sveti. Iz tog razloga ga trebamo njegovati, disciplinirati, paziti na prehranu i tjelovježbu kako bismo mogli funkcionirati i kao takvi biti na blagoslov Bogu i bližnjima. Priča ove djevojke može pomoću onima koji se bore s viškom kilograma.

Josephine Desgrand (17) oduvijek je voljela jesti te je izbjegavala bilo kakvu vrstu tjelesne aktivnosti. Iz tog razlog je imala više imala više 120 kilograma.

Uvijek je jela velike porcije i to brzo, a zbog težine je odjeću kupovala na odjeljenjima za starije, zbog čega se osjećala depresivno.

“Mama bi mi uvijek rekla da usporim s jelom jer bih ja uvijek prva završila. Također, nikad nisam bila zainteresirana za sport i izbjegavala bih ga po svaku cijenu”, ispričala je mlada Australka.

“Sjećam se da sam jednom pronašla uske traperice koje su mi odgovarale. Kad sam ih odjenula, osjećala sam se odlično, sve dok nisam vidjela svoju fotografiju u njima. Strašno sam htjela smršaviti, ali nisam ništa poduzimala. Prolazila bih kroz faze, htjela bih smršaviti, pa bih sebi govorila da je to preteško postići i da sam sretna takva kakva jesam.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Namirnice s velikim udjelom šećera su joj bile najveći problem

A onda sam jednog dana prestala o tome razmišljati i krenula. Zvuči tako lako. Pretraživala sam mnoge preobrazbe i istraživala kako ću to učiniti. Bila sam spremna, toliko sam to htjela i samo sam čeka trenutak kada ću nakon buđenja poželjeti da odem trčati ili da se probudim bez želje za slatkim“, ispričala je Josephine.

Bila je ljubomorna na svoje prijateljice koje su mogle sve obući i jesti.

“Brinula sam se hoću li stati u sjedište i morati tražiti produženje remene u zrakoplovu”, otkrila je Josephine i dodala da je potpuno ukinula unos ugljikohidrata.

Šećer je bio glavni problem. Prije sam isprobavala razne dijete, ali nisam ih se previše držala. Kada sam malo istraživala o šećeru, šokirala sam se koliku sam količinu konzumirala, činilo se da ga ima u svemu. Odluka da izbacim šećer iz prehrane bila mi je najbolja u životu. U početku je bilo jako teško, pogotovo prva dva tjedna, ali onda je to postala navika”, rekla je.

Ispričala je da je pročitala da šećer izaziva ovisnost poput droge.

“To mi je potpuno promijenilo život, više se nisam skrivala, imala sam puno više samopouzdanja. Prošle godine igrala sam glavnu ulogu u školskom mjuziklu, što je nešto što prije ne bih učinila jer sam bila stidljiva zbog svoje težine”, rekla je Josephine.

“Energija koju sada imam je nevjerojatna. Nekada se probudim ujutro i samo se nasmiješim”, rekla je Josephine koja je, nakon što je sredila prehranu, počela i vježbati dva, tri puta tjedno po 20 minuta.

Sada jede manje porcije hrane, poput jaja za doručak, salate s piletinom, batat, odrezak za ručak ili večeru. Otkrila je da joj je najteže bilo s ovisnošću o šećeru, ali da je svakim danom postajalo sve lakše i prešlo je u naviku.

“Imala sam veliku podršku, javljali su mi se ljudi diljem svijeta i dijelili svoja iskustva sa mnom. Moj savjet svima je da samo krenu i prestanu s odlaganjem. Zamislite se kako ćete izgledati nakon nekoliko mjeseci. Sigurno nije lak put, ali se isplati. Ako sam ja mogla, mogu svi“, zaključila je Josephine, koja je izgubila pola težine koju je nekada imala.

NAJNOVIJE!