ISKUŠENJA NAS JAČAJU: Evo što proizvode u nama!

Bog razumije bol, ali On ujedno dublje gleda u značenje situacije.

Bog je vladar, ali je ujedno i dobar. Znajući to, mnogima je teško shvatiti zašto se u njihovim životima događaju bolne stvari. Pitaju se: Zašto Gospodin ne spriječi svu tu bol i tugu?

Pitanje se produbljuje kada pročitamo retke kao što je Psalam 121,7-8: „Čuvao te Jahve od zla svakoga, čuvao dušu tvoju! Čuvao Jahve tvoj izlazak i povratak odsada dovijeka“.

Mnogi ljudi to interpretiraju na način da će ih Bog čuvati od svake teškoće. No riječi znače da će On čuvati njihovu dušu.

Gospodin ponekad dopušta bol u našim životima. Ponekad ju i sam orkestrira. Bog razumije bol, ali On ujedno dublje gleda u značenje situacije.

Iskušenja često jačaju našu vjeru, čine nas sličnijima Isusu, te nam daju suosjećanje prema drugima.

Ponekad Bog koristi teškoće kako bi nas sačuvao od duhovne propasti. S Njegovom pomoći mi dobivamo više tako što se suočavamo s boli, umjesto da ju izbjegavamo.

Kada naš Nebeski Otac zna da je to najbolje, on nas ne pošteđuje boli, nego nam omogućava da izdržimo kroz teška vremena tako što nam daje mudrost i snagu. I kada dođemo na drugu stranu mi često vidimo – sa velikom zahvalnošću – kako nas je Njegova ruka vodila kroz cijelu tu situaciju ili razdoblje.

Imamo neopisivu nadu znajući da će nas Bog voditi kroz najteža vremena. Ponovno pročitajte Psalam 121 i pitajte Gospodina da vas podsjeti na njegove istine kada vam postane teško u životu.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!