Istina o pobačaju koju svi trebaju znati: Ispovijest bivše direktorice klinike za pobačaje

Bivša direktorica klinike za pobačaj iznosi istinu o pobačaju koju svi trebaju znati. U nastavku pročitajte i pogledajte njezinu ispovijest.

“Žene postavljaju mnogo pitanja kada žele napraviti pobačaj.

Jedno od možda najčešćih pitanja je: “Hoće li moje dijete to osjetiti?”, ističe Abby Johnson, bivša direktorica klinike za pobačaje i autorica knjige Neplanirano (Unplanned) po kojoj je snimljen istoimeni film, otkrivajući zašto je napustila kliniku Planiranog roditeljstva (Planned Parenthood) i s kakvim se užasom susrela asistirajući u izvođenju pobačaja djeteta starog 13 tjedana.

“Onoga dana kada sam prisustvovala pobačaju pomoću ultrazvuka nisam znala da će to biti vrlo važan dan”, prisjeća se Abby Johnson.

“Izgledao je kao naš uobičajeni dan. Taj dan nam je u posjet došao vanjski suradnik koji izvodi pobačaje. Bio je na probnom radu da vidimo hoćemo li ga uzeti za stalno. On ima privatnu ordinaciju, gdje radi sa svojom ženom.

Nekoliko tjedana ranije, u razgovoru mi je spomenuo da on vrši drugačiju vrstu pobačaja, koji se izvodi pomoću ultrazvuka. Nisam to nikada ranije vidjela.

Jako me zanimalo kakav je to zahvat jer mi je on rekao da je to najsigurnija vrsta pobačaja za ženu jer omogućuje prikaz onoga što se događa u maternici.

Ja sam tijekom zahvata držala ultrazvučnu sondu na ženinom trbuhu, kako bi on mogao gledati u ekran i vidjeti dijete dok izvodi pobačaj. Sjećam se da sam stavila sondu na njen trbuh i pogledala u zaslon.

Ugledala sam savršeno oblikovani profil, od glave do pete, djeteta na zaslonu. Izmjerili su njegovu tjelesnu duljinu i zaključili da je staro 13 tjedana.

Sjećam se da mi je u tom trenutku jedna od prvih pomisli bila da ta slika na ultrazvuku izgleda baš poput slike moje kćeri Grace u 12. tjednu trudnoće. Izgledale su vrlo slično.

Osjetila sam grč u želucu i pomislila kako to neće biti dobro poučno iskustvo kakvom sam se nadala.

Liječnik je započeo zahvat.

Vidjela sam cijev, instrument nalik slamci, koji se pričvršćuje na uređaj za sukciju (usisavanje), u ženinoj maternici.
To me začudilo jer nisam to nikada prije vidjela. Cijev je počela dodirivati dijete sa strane i ništa se nije događalo.

Žene postavljaju mnogo pitanja kada žele napraviti pobačaj. Jedno od možda najčešćih pitanja je: “Hoće li moje dijete to osjetiti?”

Šablonski odgovor koji Planned Parenthood daje na to pitanje je: “Ne, fetus nema razvijena osjetila do 28. tjedna trudnoće.” To je bio šablonski odgovor koji sam ja neprestano ponavljala stotinama žena.

To je bio odgovor koji sam neprestano ponavljala u sebi dok sam to gledala.

Razmišljajući o tom odgovoru, odjednom sam opazila da se dijete malo trznulo. Izgledalo je kao da se dijete izmiče cijevi. Djetetu se to nije sviđalo i htjelo se maknuti što dalje.

Nisam mogla vjerovati svojim očima. Shvatila sam da je sve ono što mi je rečeno bila laž. Razmišljala sam o tome koje su mi još laži rečene i u koje sam još laži vjerovala.

Gledala sam sve to u užasu.

Nisam željela gledati, no nisam mogla ni prestati. Žena na operacijskom stolu bila je vrlo uzrujana. Boljelo ju je i ja sam ju htjela utješiti, no nisam mogla maknuti pogled s ekrana. Liječnik je zamolio sestru da uključi uređaj za sukciju.

Uključila ga je i sa svakim okretajem te cijevi vidjela sam kako se djetetovo tijelo migolji i okreće.

Nisam mogla vjerovati svojim očima.

Za nekoliko trenutaka ekran je postao crn i sve je bilo gotovo.

Pomislila sam: “To je to”.

To je izbor. To je ono za što sam se borila osam godina. Razmišljala sam o svim onim ženama kojima sam nesvjesno lagala. Nisam im htjela lagati kada su me ispitivale osjeća li njihovo dijete bol.

Pitam se što bi bilo da su znale istinu. Što bi bilo da sam ja znala istinu?

Da su te žene znale istinu, bi li donijele drugačiju odluku? Bilo im je stalo do toga. One su tražile objašnjenje, a ja sam im lagala u lice.

Ne mogu prestati razmišljati o tome što bi bilo da su znale istinu.

Što bi bilo da mnogi ljudi u našem društvu zapravo znaju istinu o pobačaju i što “izbor” čini nerođenoj djeci?“, zaključila je Abby Johnson.

Pogledajte svjedočanstvo o danu kada je Abby odabrala život:

Nedavno se u američkim kinima počeo prikazivati film Neplanirano koji donosi priču o Abby Johnson. Film je unatoč podvalama, bojkotu i cenzuri u prvom vikendu zaradio 6 milijuna dolara.

Kao jedna od najmlađih ravnateljica klinike za pobačaje Planirano roditeljstvo (Planned Parenthood), Abby Johnson osam je godina radila na klinici u Teksasu, te postala direktorica za odnose s javnošću i medijska glasnogovornica organizacije. Čak je osvojila nagradu za zaposlenika godine Planned Parenthooda. Međutim, kada se od nje tražilo da pomogne u abortusu vođenom ultrazvukom u trinaestom tjednu trudnoće, za nju je to bilo jezivo i vrlo uznemirujuće iskustvo.

Kao rezultat tog užasavajućeg doživljaja, Abby Johnson postaje aktivistica za život (pro-life) i osniva udrugu za pomoć bivšim zaposlenicima u Planiranom roditeljstvu koji su se nakon sličnih iskustava okrenuli protiv pobačaja. Pridružuje se i Inicijativi 40 dana za život, te aktivno sudjeluje u akcijama koje se zalažu za obranu života.

Izvor: Narod.hr

NAJNOVIJE!