NaslovnicaDuhovnostIsus će nas suditi po našim mislima i djelima

Isus će nas suditi po našim mislima i djelima

„Otac doista ne sudi nikomu: sav je sud predao Sinu“ (Ivan 5,22). Isus je dobio pravo suditi nas po našim mislima i djelima.

Dok živimo na ovoj zemlji, Isus Krist je naš Gospodin i Spasitelj. No, kako se naši dani odmiču, pogotovo na kraju vremena, On uzima svoje mjesto kao Sudac te se priprema nagraditi vjernike za dobre stvari koje su učinili u Njegovo ime.

Mislim da postoji rašireno krivo mišljenje da će naš sudac biti Bog Otac. No u Ivanu (5,22) piše: „Otac doista ne sudi nikomu: sav je sud predao Sinu“. Isus je dobio pravo suditi nas po našim mislima i djelima.

Krist je nepristran sudac. On nije pod utjecajem onoga što drugi misle ili govore; nego, on odlučuje što je dobro i pravedno prema Svom časnom, poštenom standardu, koji nam izriče u Svojoj Riječi.

VIDI OVO: Isus kao Sudac: Kako će Bog suditi svijetu po Isusu Kristu?

Bit ćemo lišeni svega beskorisnog – djela i riječi koje smo koristili za sebičnu ambiciju i prijetvornost. Sve što ostaje su vrijedne stvari koje smo rekli, pomislili i učinili kako bismo poštovali Boga. To su vrijedni dijelovi našega života za koje ćemo biti nagrađeni.

Nagrada je razlog za postavljanje vjernika pred Isusa kao Sudca. Sram i krivnja oko prošlih grijeha i krivih motivacija tamo nemaju mjesto (Rimljani 8,1). Naš voljni Spasitelj je revan pokazati nam naše nebesko blago.

Krist će otkriti ono što zapravo jesmo kada ukloni sve bezvrijedne stvari koje smo činili. Ono što ostaje bit će muškarac ili žena koji čeznu za udovoljavanjem Gospodinu. Neka se ispostavi da smo vjerne slike našeg Spasitelja.

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org