4 znaka da Bog ima nešto u planu za vas

Ovo su četiri znaka da Bog ima nešto u planu za vas da radite.

Otvorena vrata

Ako ste pred vratima i ona se ne otvaraju, to nisu vrata kroz kroz koja bi trebali proći, ali ponekad kada čak i ne tražite otvorena vrata, jedna se otvaraju. Kada se to dogodi, Bog očito ima nešto u planu za vas … ali vi i dalje morate proći kroz njih. Bog nas neće gurati da prođemo kroz otvorena vrata, ali ako su vrata za vas već otvorena, onda svakako prođite kroz njih.

Vatreno srce

Volim ono što je prorok Jeremija pisao: “I rekoh u sebi: neću više na nj misliti niti ću govoriti u njegovo ime. Al’ tad mi u srcu bî kao rasplamtjeli oganj, zapretan u kostima mojim: uzalud se trudih da izdržim, ne mogoh više.”(Jeremija 20,9). To sam osjetio godinama ranije kada me je Bog pozvao u službu. Pomislio sam: “Nema šanse, zašto bi On pozvao nekoga kao što sam ja?”. To je osjećala većina pastora s kojima sam razgovarao, i to je upravo suština. Bog nikada ne poziva kvalificirane, On kvalificira pozvane. Taj poziv će donijeti vatru u svaki pedalj bića koje je pozvano od Boga da učini nešto.

VIDI OVO: 5 načina kako možete biti sigurni da slijedite Božji plan za vaš život

Božanski određeno vrijeme

Nakon što sam pozvan u službu, došao sam u jednu crkvu održati propovijed. Mislio sam da sam pozvan biti putujući pastor ili pastor koji ide od crkve do crkve, ali kada sam prvi put stao za propovjedaonicom u crkvu, pastor te crkve je objavio da će prestati s radom u toj crkvi. Tada me je ta crkva zamolila da budem njihov pastor, ali sam se opirao pozivu sve dok crkva nije jednoglasno izglasala da budem njihov pastor. Tek tada, iako i dalje nerado, pristao sam … i tu sam otada. Ovo vrijeme je u potpunosti Bog odredio jer kada ja pokušavam isplanirati ovakve stvari, one propadnu. Nije tako s Božjim pozivom i Njegovim tajmingom.

Svjedočanstvo drugih

Čuo sam nekoliko kolega koji su mi rekli: “Dosta slušaš druge… mislim da bi bio sjajan pastor.” Moj odgovor je bio: “Da, pastor uništenja”, ali oni su inzistirali kako bih bio sjajan pastor. Znao sam da je Bog velik, ali je On moj poziv potvrdio kroz svjedočanstvo drugih. Trebali su mi drugi pokazati kako misle da me Bog poziva da budem pastor, a da nije bilo njihovog inzistiranja, možda nikada ne bih ni otišao u biblijsku školu.

Zaključak

Sigurno postoje više od četiri znaka da vas Bog možda poziva u neku službu. On će sigurno otvoriti vrata za nas. Zapalit će naša srca za ono na što nas poziva; Njegov tajming će biti nepogrešiv, ali kada drugi potvrde ovaj poziv ili bilo koji plan od Boga, onda moramo poslušno učiniti ono što je isplanirao za nas, čak i ako nam to tada nema smisla.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!