NaslovnicaDuhovnostŠto je Isus mislio kada je rekao da je On Dobri pastir?

Što je Isus mislio kada je rekao da je On Dobri pastir?

Ako ste kao većina ljudi današnjeg vremena, vjerojatno ne znate mnogo o čuvanju ovaca, no u biblijsko vrijeme to je bilo vrlo često zanimanje. Svake večeri bi se mogli vidjeti lokalni pastiri kako vode svoje stado u zajednički prostor za odmor preko noći. I svako jutro pozivali bi svoje ovce i vodili ih na pašnjake.

Pastirov je posao bio pronaći hranu i vodu, zaštititi ovce od predatora, spasiti odlutale ovce i brinuti se za ranjene i slabe. Pastir živi sa svojim stadom i spava blizu vrata kako bi držao ovce na broju i zaštitio ih od vukova. Iako je to bio vrlo prljav i iscrpljujući posao, Krist ga je koristio kako bi sam Sebe opisao: „Ja sam pastir dobri“ (Ivan 10,11; Ivan 10,14).

Svemoćni Vladar svijeta se je ponizio, postao je čovjek i živio među grešnim i drskim ljudima „ovcama“. Dao je Svoj život kako bi svi koji u Njega vjeruju mogli postati dio Njegova stada.

VIDI OVO: 9 stvari koje nas slika Dobrog pastira uči o Kristu

I jednom kada postanu Njegove ovce, On za njih čini ono što su pastiri činili prije mnogo vremena – On ih hrani, čuva od neprijatelja, vraća ih kada odlutaju, osnažuje slabe i brine se za one povrijeđene.

Biti Isusovom ovcom je jedna od najsigurnijih i najugodnijih pozicija. On svakog od nas intimno poznaje te nas zove imenom, vodi nas svaki korak kroz ovaj život. I kada smo istinski Njegovi, možemo prepoznati Njegov glas među mnogima te ćemo Ga poslušno slijediti.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org