Što je Isus mislio kada je rekao da je On Dobri pastir?

Ako ste kao većina ljudi današnjeg vremena, vjerojatno ne znate mnogo o čuvanju ovaca, no u biblijsko vrijeme to je bilo vrlo često zanimanje. Svake večeri bi se mogli vidjeti lokalni pastiri kako vode svoje stado u zajednički prostor za odmor preko noći. I svako jutro pozivali bi svoje ovce i vodili ih na pašnjake.

Pastirov je posao bio pronaći hranu i vodu, zaštititi ovce od predatora, spasiti odlutale ovce i brinuti se za ranjene i slabe. Pastir živi sa svojim stadom i spava blizu vrata kako bi držao ovce na broju i zaštitio ih od vukova. Iako je to bio vrlo prljav i iscrpljujući posao, Krist ga je koristio kako bi sam Sebe opisao: „Ja sam pastir dobri“ (Ivan 10,11; Ivan 10,14).

Svemoćni Vladar svijeta se je ponizio, postao je čovjek i živio među grešnim i drskim ljudima „ovcama“. Dao je Svoj život kako bi svi koji u Njega vjeruju mogli postati dio Njegova stada.

VIDI OVO: 9 stvari koje nas slika Dobrog pastira uči o Kristu

I jednom kada postanu Njegove ovce, On za njih čini ono što su pastiri činili prije mnogo vremena – On ih hrani, čuva od neprijatelja, vraća ih kada odlutaju, osnažuje slabe i brine se za one povrijeđene.

Biti Isusovom ovcom je jedna od najsigurnijih i najugodnijih pozicija. On svakog od nas intimno poznaje te nas zove imenom, vodi nas svaki korak kroz ovaj život. I kada smo istinski Njegovi, možemo prepoznati Njegov glas među mnogima te ćemo Ga poslušno slijediti.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org