Isusov drugi dolazak razlikovati od prvog

Isus je otišao da pripremi dom za nas gdje ćemo živjeti s njim zauvijek (vidi Iv 14,3). On dolazi po one koji čeznu biti s njim ondje!

Nebo! Obećanje neba je u samoj srži evanđelja, međutim, ovih dana ne čujemo mnogo o toj radosnoj temi.

Zapravo, Biblija ne govori mnogo o tome kakvo je nebo. Isus nije sjeo s učenicima i tumačio im slavu i veličanstvo neba. Razbojniku na križu je rekao: “Danas ćeš sa mnom biti u raju”, ali raj nije opisao (Lk 23,43).

U 2 Korinćanima 12,1-6 apostol Pavao govori o nebu kad govori da je bio uzet u raj. On kaže da je vidio i čuo stvari koje su bile tako zapanjujuće njegovu umu da nije imao riječi kojima bi to opisao. Iako je bio zahvalan za svoj život i poziv, kroz sve godine službe njegova je neprestana želja bila da ode kući i bude s Gospodinom.

Vrlo rječito je govorio o svojoj čežnji za nebom kad je zapisao: “Ipak samo puni pouzdanja, i više volimo otići iz ovog tijela i vratiti se (u domovinu) ka Gospodinu” (2 Kor 5,8).

Znamo da je u nebu prijestolje Božje i tamo je Isus s bezbrojnim mnoštvom anđela. Pavao kaže da kad jednom budemo tamo, gledat ćemo Isusa “licem u lice” (1 Kor 13,12). Kroz svu vječnost imat ćemo trenutačan osobni pristup Gospodinu i sama ta činjenica trebala bi radovati naše srce. Isus je otišao da pripremi dom za nas gdje ćemo živjeti s njim zauvijek (vidi Iv 14,3).

U nebu se nećemo sve vrijeme opuštati i “imati crkvu”. Biblija nam govori da ćemo vladati s Gospodinom kao “kraljevi i svećenici našemu Bogu” (Otk 5,10). Isto tako, u tom novom svijetu dobit ćemo uzbudljive naloge i djelovati kao njegove sluge (vidi Otk 22,3). Tamo u nebu neće biti suza: “On će otrti svaku suzu s njihovih očiju” (Otk 21,4). Neće biti ni žalosti, ni boli, ni smrti, ni straha.

Ljubljeni, učinite nebo svojom najozbiljnijom željom. Isus dolazi po one koji čeznu biti s njim ondje!

Autor: David Wilkerson