Isus je jači od svakog vašeg straha: Dvije Njegove riječi su dovoljne da smire nemir

Isus je jači od svakog vašeg straha. „I kad se probudi, zaprijeti vjetru i reče moru: ‘Utihni! Umukni!’ I prestade vjetar te nasta velika utiha“ (Marko 4,39).

Galilejsko more je oko osam milja široko i 13 milja dugo. Da ste sjedili na njegovoj obali one večeri kad je Isus utišao snažnu oluju, možda biste vidjeli zloslutne oblake i munje iznad vode. Doživljavanje grmljavine dok gledate iz daljine ili sigurnosti vašeg doma je jednostavno i čak uzbudljivo.

No, druga je stvar kad se vaš brod počne divlje ljuljati na valovima i kiša vam prska lice. Nadalje, ono što je fascinantno iz daljine može izazvati paniku u vašem srcu – paniku koja nije sasvim nerazumna ako ste u opasnosti da se prevrnete nasred mora.

VIDI OVO: 10 Božjih odgovora na strah

U ovom palom svijetu, svatko će se suočiti s nekim vrstama oluja, bilo da se radi o fizičkim, relacijskim, financijskim ili drugim pitanjima. Te su nedaće teške i ranjavaju. Ali nisu cijela priča o našim životima, pogotovo ako smo sljedbenici Onoga koji smiruje oluju.

Kad nas nevolje pogode, možda se pitamo: Bože, gdje si? Ali On je tamo gdje je uvijek bio; problem je što zaboravljamo gledati u pravom smjeru.

Dakle, zapamtite, Isus je taj čiji glas naređuje prirodi, i On je također suveren nad svim drugim vrstama oluja s kojima se suočavamo (1. Ivanova 4,4). Znajući da smo krhki u olujama, On stoji uz nas, štiti nas od potpunog udara kiše i izgovara mir u naše srce (Psalam 103,13-14).

Uzburkano olujno more nije odgovaralo Isusu. Dvije Njegove riječi bile su dovoljne da se oluja odmah smiri. Učinit će isto za vas i mene svaki put ako mu se samo obratimo i vjerujemo.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Vesna L.; Izvor: InTouch.org