Isus najbolje zna kroz što prolaziš

Isus najbolje zna kroz što prolaziš. On je bio čovjek boli i svaka naša poteškoća mu je znana. On može najbolje pomoći!

Bol, patnja, tuga, bolest … neizbježni su na ovom svijetu, ali Bog nam je dao način da nađemo nadu u ruševinama života. Naravno da želimo izbjeći svaku poteškoću, ali stvarnost je da ne možemo. Posljedice Adamovog i Evinog pada utječu na nas i na svijet.

Svi koje poznajemo i volimo vratit će se u prah. Članovi obitelji čut će teške riječi svog liječnika. Veliki gubitak pogodit će drage prijatelje. Zaplakat ćemo. A pokušaj da sami upravljamo svojim patnjama neće uspjeti. Nismo stvoreni da se sami nosimo s njima. Da se možemo nositi sa svojim patnjama, ne bi nam trebali Isus, Njegov križ, Njegova snaga i Njegovo uskrsnuće. Trebamo Krista, našeg Velikog svećenika, čovjeka tuge, onoga koji je najbolje razumije svaku životnu poteškoću.

Zašto Isus najbolje zna kroz što prolaziš?

Isus je u svom životu iskusio hrpu tuge i boli. Juda ga je izdao Isusa za trideset srebrnjaka. Svi Njegovi učenici su pobjegli kad su ga uhitili u vrtu. Protiv Njega je podignuta lažna optužnica, jer su doveli lažne svjedoke kako bi pronašli izgovor da ga ubiju. Vojnici su ga pretukli, otkinuli mu komade brade, stavili mu trnovu krunu na glavu, udarali bičem po leđima trideset i devet puta te mu zabili čavle i razapeli ga na križ.

Sve ove stvari, i puno više, pokazuju kako se Isus može povezati s našom boli. Ali postoji čak i veći način da On razumije vašu bol. On je Bog i zna sve stvari. On vas poznaje. Zna vaše misli i osjećaje. On točno razumije kroz što prolazite i do najmanjih detalja.

Аkо tugа рrеkrіvа tvојu dušu, nеmој ѕе bоrіtі рrоtіv tоgа: dорuѕtі dа ѕuzе tеku nіz оbrаzе. Nе trеbаmо ѕе роnаšаtі kао dа ѕmо nероbјеdіvі, jer nismo. U trеnuсіmа tugе trеbаmо bіtі ponizni і dорuѕtіtі Іѕuѕu dа nаm роmоgnе і dа budе рrіѕutаn u nаšој bоlі, јеr nаšа tugа је Nјеmu роznаtа.

Іѕuѕ је јеdіnа оѕоbа kоја nајbоlје znа krоz štо рrоlаzіš. Оn jеdіnі znа nајtаmnіје dіјеlоvе tvоје dušе, аlі, bеz оbzіrа nа ѕvе tо, Оn оѕtаје ѕ tоbоm.

Isus može izliječiti tvoju bol

“… poslao me da iscijelim srca slomljena …” (Izaija 61, 2)

On liječi one koji su srca skršena i povija rane njihove. (Psalam 147, 3)

Blizu je Jahve onima koji su skršena srca, a klonule duše spasava. (Psalam 34, 18)

“… krijepi dušu moju.” (Psalam 23, 3)

Pozovite Isusa u svoje okolnosti. Predajte se Njegovom planu i znajte da On ima svrhu i plan za sve izazove koje ste morali podnijeti ili trenutno podnosite. Koju god metodu koristio da ostvari svoje svrhe u vašem životu, ohrabrite se obećanjima iz Biblije.

Bog je u stanju učiniti više nego što vi možete tražiti ili zamisliti. Može vam dati ono što tražite i učiniti mnogo veće stvari nego što ste sami zamislili. Moć postoji u Isusovu imenu i u Njegovoj Riječi. Nastavite moliti, nastavite vjerovati da On sve može i očekujte Njegov iscjeljujući dodir.

“Al’ ja ću te iscijeliti, rane ti zaliječiti” – riječ je Jahvina. (Jeremija 30, 17)

“Gospode, Bože moj, k tebi povikah; tada si me ozdravio.” (Psalam 30, 2)

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!