Evo što Isus čini s vašim problemima kada ih predate u Njegove ruke

On vas je oslobodio, On će vas osloboditi i On će vas nastaviti oslobađati.

Nalazite li se u slijepoj ulici? Pozivam vas da uzmete taj problem, tu situaciju i svoj život te sve to predate Isusu Kristu.

„U sebi prihvatismo i smrtnu osudu da se ne bismo uzdali u same sebe, nego u Boga koji uskrisuje mrtve. On nas je od takve smrti izbavio i izbavit će nas; u njega se uzdamo, on će nas i dalje izbavljati“ (2. Korinćanima 1,9b-10).

Pavao je znao da Bog djeluje u našim životima sukladno našim očekivanjima. Biblija u Drugoj poslanici Korinćanima (1,9b-10) govori: „U sebi prihvatismo i smrtnu osudu da se ne bismo uzdali u same sebe, nego u Boga koji uskrisuje mrtve. On nas je od takve smrti izbavio i izbavit će nas; u njega se uzdamo, on će nas i dalje izbavljati“.

Svrha slijepe ulice je ta da vas okrene prema povjerenju u Boga. Zašto Bog dopušta da stvari postanu tako loše i da izmaknu kontroli? Zato da bi nas prisilio da mu vjerujemo umjesto da vjerujemo u svoju pamet ili snalažljivost.

Koje je obećanje za vjeru u Boga? On vas je oslobodio, On će vas osloboditi i On će vas nastaviti oslobađati. Bog koristi tri različita načina oslobađanja:

1) Bog koristi oslobađanje putem okolnosti. Ponekad Bog čudesno promijeni okolnosti, te se Crveno more razdvoji. Ovo će se dogoditi mnogo puta u vašem životu, ali ne i cijelo vrijeme.

VIDI OVO: Koja je Božja svrha iza vaših životnih problema?

2) Bog koristi osobno oslobađanje. Umjesto promjene okolnosti, Bog mijenja vas iznutra. Dobijete novi san, novu viziju, novi stav i novu perspektivu.

3) Božje konačno oslobođenje u raju. Bog nije obećao da će ukloniti svu vašu bol u ovome svijetu i riješiti sve vaše probleme. Zbog toga što smo na zemlji, oko nas je patnja, tuga i bol. Konačno oslobođenje dogodit će se jednog dana u raju gdje neće biti boli, patnje, tuge i slomljenih srdaca.

Samo je jedan način da se dođe u raj. Isus je rekao: „Ja sam put, istina i život. Nitko ne dolazi mome Ocu osim po meni“ (Ivan 14,6). Kada se nađete u slijepoj ulici, Isus može uzeti taj beznadni kraj i pretvoriti ga u bezgraničnu nadu.

Nalazite li se u slijepoj ulici? Pozivam vas da uzmete taj problem, tu situaciju i svoj život te sve to predate Isusu Kristu. Isus uvijek čini ono što je za nas najbolje.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!