Isus nudi trajno rješenje za vašu tjeskobu

Rješenja koja svijet nudi za tjeskobu su privremena. Isus Krist nudi jedini trajno rješenje.

Imate li i vi osjećaj kao da ponekad nosite teret cijeloga svijeta na svojim leđima? Tereti dolaze na mnoge načine, no svaki od njih ima jednu zajedničku stvar – da nas opterete i da nas iscrpe.

Što duže nosimo te terete, to se čini kao da su sve teži. Ako se s njima ne odnosimo na ispravan način oni mogu zamagliti naše razmišljanje, mogu utjecati na naš posao i mogu utjecati na naš obiteljski život.

Rješenja koja svijet nudi za tjeskobu su privremena. Isus Krist nudi jedini trajno rješenje. On nas poziva da sve svoje brige i terete bacimo na Njega zato što se On brine za nas. On je vjerni Veliki Svećenik koji ima razumijevanja za naše slabosti. On posreduje za nas kod našega Oca. (Hebrejima 4, 15; Hebrejima 7, 25)

VIDI OVO: 11 biblijskih stihova koje trebate pročitati kada se osjećate tjeskobno i zabrinuto

Dok je bio u tijelu Isus je imao prilike iskusiti teškoće i terete zemaljskog života iz prve ruke. On zna kako živjeti sa slabim financijskim primanjima, ali bez osjećaja tjeskobe (Matej 8, 20). On zna kako se osloniti na Oca i pod velikim emocionalnim problemima (Luka 22, 42-44). Isus je iskusio izdaju Jude Iškariotskog i odbacivanje od Njegovog vlastitog naroda. I premda Isus nikada nije sagriješio i On je bio u iskušenju da sagriješi, kao što smo i mi.

Ako se mučite sa pritiscima svakodnevnog života, što vas sprječava da sve svoje terete predate Isusu? Možda ste pokušali, možda se taj teret jednostavno stalno vraća na vaša ramena.

Potrebna je poniznost kako bismo mogli priznati da stvari ne možemo riješiti sami. Potrebno je povjerenje kako bismo dopustili Bogu da radi na našoj situaciji na način kako On to želi. No ako odlučite svoje terete predati Njemu, jedino što možete tada izgubiti jest tjeskoba.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: InTouch.org