Isus se ukazao radikalnom islamskom vođi
Foto: Wikipedia

Isus može preobraziti srce čak i najfanatičnijih antikršćanskih muslimanskih ekstremista, tako što će ga primijeniti od onoga koji želi ubijati kršćane u osobu koja će posvetiti svoj život propovijedanju Božje riječi.

Assist News Service je nedavno prenio priču Al-Rashida, zapovjednika islamske fanatične skupine na Bliskom Istoku čija je misija bila pokoriti sve ljude koji nisu muslimani.

Kada je Al-Rashid saznao da muslimani s njegovog teritorija prelaze na kršćanstvo i da su počeli širiti Božju riječ, formirao je specijalnu jedinicu koja je trebala uloviti i pobiti sve kršćanske misionare odgovorne za ovo.

Rashid je kasnije saznao da je bivši musliman, sada poznat kao pastor Pavao, bio vođa ovih kršćanskim misionara i to na njegovom teritoriju. Saznao je da su pastor Pavao i dijelili Biblije na mnogim jezicima i tako ustanovili crkvene kuće.

Rashid je osmislio plan kako ubiti obitelj pastora Paula. Ali svi njihovi pokušaji da ovo učini bili neuspješni. “Napali smo ih nekoliko puta,” Rashid se prisjeća, “ali čudesno su nam pobjegli.”

Rashid je pokušao otrovati pastorovu obitelj tako što je slao dvije žene da im odnesu otrovane čokolade i hranu. Žena koja je nosila otrov nije uspjela u svojoj namjeri jer ju je ugrizao pas.

Druga žena je nekako uspjela pobjeći psu, i djeci predala otrovane čokolade, a djeca su to i pojela. Iako je pastorov sin ostao netaknut, kći je se otrovala.

Pastorovu kćer su hitno odveli u bolnicu.

“Promatrao sam ih iz ambulante koja je bila u blizini bolnice čekajući da vidim njegovu kćer mrtvu. Naš plan je bio da otmemo njeno beživotno tijelo s obitelji u bolničkom vozilu,” prisjeća se dalje Rashid.

Ali ono što se sljedeće dogodilo potpuno je promijenilo način na koji Rashid razmišlja. “Vidio sam zraku svjetlosti kako se spušta s nebesa i stoji iznad sobe u kojoj je pastorova kći ležala izvan svijesti,” rekao je.

Vidio je ruku kako dolazi iz svjetlosti

Na njegovo opće iznenađenje, vidio je ruku kako dolazi iz svjetlosti, dodiruje pastorovu kćer, kojoj se odmah povratila svijest te je odmah ustala.

Rashid je zatim vidio rupu u ruci, a iz te rupe tekla je krv. “Drhtao sam od straha,” kaže Rashid. “Osjećao sam vrtoglavicu, a onda sam pao. Prijatelji su me pomjerili s ovog mjesta.”

Vizija ruke s rupom na sredini odakle ide krv nikako nije mogla biti izbačena iz Rashidove glave.

Jedne noći se pojavila sjenka ljudskog lica s rukom iznad njega te ga pitala zašto ga “prikucava.” To je bio osobno Isus Krist.

Rashid je ostao u čudu zaprepašten. Odjednom, shvatio je da mu kršćani nisu neprijatelji.

Posjetio je pastora Pavla i ispričao mu je sve, uključujući i plan da ubije njega i njegovu obitelj. Još jednom je ostao zaprepašten. Naime, umjesto da Pavao pokaže bijes kakav je Rashid očekivao, pastor Pavao ga je zagrlio, a s njegovog lica su krenule teći suze.

“I ja sam nekada bio neprijatelj Isusa Krista, ali me On volio,” rekao mu je pastor Pavao. “Bio je razapet – dao je Svoj život za mene – a onda je ustao iz mrtvih. Zbog Njegove ljubav i ja te mogu voljeti, zato što te i Krist voli. Ja vjerujem da te je Isus Krist osobno doveo ovdje da širiš ljubav i da prihvatiš spasenje.”

Rashid je tog dana predao srce i dušu Isusu Kristu te doživio novo rođenje.

Sada, umjesto da progoni kršćane, Rashid je postao jedan od vođa “Biblija za Bliski Istok,” skupine koja širi Božju riječ na ovom teritoriju.

IZVORChristian Today