Isus je umro za homoseksualce
Foto: Pixabay

Jučerašnji napad suzavcem na LGBT klub u Zagrebu strogo osuđujemo. No, istinu treba izgovoriti jasno i glasno.

Znanost pokazuje da seksualnu orijentaciju ne možemo svrstati u genetiku. Postoji genetički zapis o boji kože, očiju, visini, izgledu, inteligenciji, spolu, ali ne i seksualnoj orijentaciji – koja ironično sama po sebi nosi istiniti naziv. Nije ništa drugo nego orijentacija – orijentacija na grijeh.

Također, statistika pokazuje da homoseksualno ponašanje sa sobom nosi negativne posljedice: sklonost raznim oboljenjima, virusima, karcinomima, preuranjenoj smrti, ovisnostima, zlouporabi alkohola, droge, promiskuitetu, prijevarama, ljubomori, usamljenosti, depresiji, samoubojstvima itd.

Stoga, podrška homoseksualnosti nije ljubav. Svatko tko podržava takvo ponašanje ne ljubi čovjeka, jer ga potiče da radi nešto što mu se protivi kao ljudskom biću, i na tjelesnoj i duhovnoj razini. Homoseksualno ponašanje je protivno životu. A Bog želi da čovjek živi, a ne da se uništava.

Jedno je ljubiti čovjeka, a sasvim nešto drugo je mrziti grijeh. Isus ljubi homoseksualce, i svaki je kršćanin pozvan ljubiti homoseksualce. Ali za njih, kao i za sve ljude na svijetu, vrijedi jednaka istina koju je Isus izgovorio: „Pokajte se i vjerujte Evanđelju.“

Ako ljubite homoseksualce, recite im istinu: Da je Isus umro za njih i da mogu biti slobodni i iscijeljeni.

Dakle, homoseksualnost je posljedica našeg palog grešnog stanja, poremećaj identiteta, nije urođena i izlječiva je. Lijek postoji odavno; potpuno legalan, besplatan i 100% djelotvoran. Zove se Isus Krist.

I potreban nam je svima.

Svi bolujemo od iste bolesti. Svi smo zaraženi istim virusom zvanim grijeh.

Ali svi možemo ozdraviti. Nemojmo ostati bolesni…

Autorica: Vesna Lokar