Isus upozorio na probleme
Foto: Unsplash

Isus nas je upozorio da ćemo imati probleme u životu. Nitko nije otporan na bol i lišen patnje i nitko neće proći kroz život bez problema.

Ali apostol Pavao nas uvjerava da su problemi normalni govoreći, „Ljubljeni! Ne čudite se požaru što bukti među vama da vas iskuša, kao da vam se događa štogod neobično“! (1. Petrova 4, 12) Bog koristi probleme kako bi vas privukao bliže sebi. Biblija kaže, „Gospod je blizu onih, koji su skršena srca, i slomljene duše spasava“. (Psalam 34, 18)

Vaša najsnažnija i najintimnija iskustva slavljenja će se vjerojatno dogoditi onda kada vam je najteže: kada vam je srce slomljeno, kada se osjećate napuštenima, kada ste ostavljeni bez izbora, kada je bol ogromna i kada se okrenete samo k Bogu. U trenucima patnje naučimo moliti svoje najiskrenije, autentične molitve koje su iz srca. Kada smo u boli nemamo energije za ”površne” molitve.

VIDI OVO: 4 načina kako nam naši problemi mogu pomoći

Joni Eackerson Tada je napisala: ”Kada je život ružičast možda ćemo ići kroz njega znajući Isusa, oponašajući Ga, citirajući Ga i govoreći o Njemu. No, samo ćemo u patnji poznavati Isusa“. U patnji učimo one stvari o Bogu koje ne možemo naučiti na niti jedan drugi način.

Bog je Josipa mogao osloboditi iz zatvora, Daniela je mogao spasiti iz rupe s lavovima, Jeremiju je mogao spasiti da ne bude bačen u ljigavu rupu, Pavla je mogao spasiti da ne prođe tri puta kroz brodolome i tri židovska mladića je mogao spasiti da ne budu bačeni u plamteću peć, ali nije. Dopustio je da se ti problemi dogode i kao rezultat svaki od tih ljudi je još bliže bio privučen k Bogu.

Problemi nas prisiljavaju da ovisimo o Bogu umjesto da ovisimo o nama samima. Pavao je je svjedočio o ovome: „Ali u sebi prihvatismo i smrtnu osudu da se ne bismo uzdali u same sebe, nego u Boga koji uskrisuje mrtve“. (2. Korinćanima 1, 9)

Nikada nećeš znati da je Bog sve ono što ti treba dok ne vidiš da je Bog jedino ono što imaš.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.