Isus uskoro dolazi
Foto: Wikimedia Commons

Isus uskoro dolazi i od svakoga će tražiti račun – dragocjenu vjeru u Njega, koja mu je važnije od bilo čega drugog.

Kad Isus dođe, tražit će dragocjenu vjeru. On se više brine za vjeru nego za sve ostalo što mu zemlja može predati.

Na svom povratku naš se Gospodin nimalo neće brinuti za bogatstvo bogatih ili za čast velikih. Neće tražiti sposobnosti koje smo pokazivali niti utjecaj koji smo imali, nego će tražiti našu vjeru.

Njegova slava je da ”je u svijetu vjerovan” (1. Timoteju 3,16) i prema tome će imati poštovanja. To je dragulj koji traži. Ovaj nebeski trgovac drži vjeru kao biser od velike vrijednosti, i ona je Isusu dragocjena kao i nama.

Posljednji dan bit će pun pomnog ispitivanja i to ispitivanje bit će nad ovom bitnom točkom: ima li vjere ili nema. Onaj koji vjeruje, spašen je; onaj koji ne vjeruje, osuđen je.

Nalog za premetačinu bit će izdan za naše kuće i naša srca, a pitanje će glasiti: Gdje je tvoja vjera? Jesi li častio Krista uzdajući se u njegovu riječ i njegovu krv? Jesi li veličao Boga vjerujući njegovu otkrivenju i oslanjajući se na njegovo obećanje ili ne?

VIDI OVO: Sviđalo se to nama ili ne, Isus Krist će doći – i to uskoro!

Činjenica da će naš Gospodin na svom dolasku tražiti vjeru, trebala bi nas navesti da o vjeri imamo visoko mišljenje. Nije to puki čin razuma, to je milost Duha Svetoga koja donosi slavu Bogu i stvara poslušnost u našem srcu. Isus to traži, jer On je mjerodavan za to.

Dragi čitatelju, na trenutak zamisli da naš Spasitelj sada traži vjeru. ”Oči njegove motre, vjeđama proniče sinove ljudske” (Psalam 11,4). To je zlato koje On traži u kremenu naše prirode. Ovo je predmet njegova kraljevskog istraživanja: ”Vjeruješ li u Gospodina Isusa Krista?”

Ako imaš vjeru, brate moj, na tebi je radio Gospodin; to je znak njegove ruke na tebi. Vjerom te izveo iz tvoje smrti grijehu i prirodne tame uma. ”Tvoja te vjera spasila”, jer je On svijećnjak koji drži svijeću kojom je odaja tvoga srca osvijetljena. Ovu vjeru stavio je u tebe tvoj Bog i Spasitelj.

Ako je ta vjera samo kao gorušičino zrno i ako je skrivena u nekom mračnom kutu zemlje, ipak je dragi Isus pronalazi jer vodi osobnu brigu za nju, s obzirom da je On začetnik i završitelj vjere.

Dobro je za nas da imamo Jednoga koji traži vjeru i koji, zbog toga što ju je stvorio i održava je, neće imati problema raspoznati je.

Autor: Charles H. Spurgeon