Što Isusov dodir čini našem životu?

To je ono što Isusov dodir čini na našem životu, ali jedino ako smo mu voljni dopustiti. Mnogi Kristovi sljedbenici nikada ne dospije na taj nivo.

Jednom su neki ljudi doveli slijepca Isusu da ga iscijeli. Isus je uzeo čovjeka za ruku i odveo ga na izdvojeno mjesto izvan sela te mu pljunuo u oči. U svakoj kulturi to bi se smatralo uvredom. Ali Isus je to ipak učinio.

Zatim je pitao čovjeka može li išta vidjeti i čovjek je odgovorio: “Vidim ljude; izgledaju kao stabla koja hodaju.”

Siguran sam da je čovjek bio uzbuđen od samog nagovještaja vida, ali Isus je htio da jasno vidi, da zna što je propustio, da svjedoči o cjelovitoj slavi Očeva stvaranja. I tako je stavio ruke na čovjekove oči i iznenada je čovjek mogao jasno vidjeti. Njegov vid bio je potpuno obnovljen (Mk 8,22-25).

Vidio sam kako Bog na mnogo načina čini istu stvar u mom životu. Kad sam mu predao svoje srce, ispunjen sam bio predivnim osjećajem, ali moj vid je bio zamagljen, zbunjujući i nov. Tijekom godina me nastavio disciplinirati, oblikovati moje srce i duh, tako da sam mogao vidjeti jasnije.

VIDI OVO: Osjetite li Isusov dodir u svom životu? Priča ove majke će vas ostaviti u suzama!

Počeo sam jasno pred sobom vidjeti ljude kao pojedince, ne kao gomilu koja se kreće oko mene. Počeo sam ih vidjeti na način na koji ih on vidi – povrijeđene i izgubljene, poput ovaca bez pastira.

To je ono što Isusov dodir čini na našem životu, ali jedino ako smo mu voljni dopustiti. Mnogi Kristovi sljedbenici nikada ne dospije na taj nivo. Mi dopuštamo Bogu da nas dotakne, da nas oslobodi sljepoće, potpunog mraka grijeha, ali nekako ostajemo zadovoljni s nerazvijenim vidom.

Kad dopustimo Isusu da nas dublje dotakne te dovede naše oči i srce u jasniji fokus, odvest će nas dalje u objavu koju ima u svom umu za nas. Kao rezultat toga, vidjet ćemo ljude onako kako ih on vidi.

Autor: Nicky Cruz