Isusov savjet za sretan život: Ako ovako živite, bit ćete sretni

Isusov savjet za sretan život je vrlo jednostavan. Ako živite u iščekivanju Kristova skorog povratka, bit ćete sretni. 

Opasna je stvar kada dođete do teologije koja vam govori da se Isus Krist neće vratiti. 

Različiti su pogledi na ovu temu, ali ako vaši takozvani teolozi kažu da se Krist neće vratiti, onda je nešto s tom teologijom krivo. 

Isus je upozorio: „No rekne li taj sluga u srcu: ‘Okasnit će gospodar moj’ pa stane tući sluge i sluškinje, jesti, piti i opijati se, doći će gospodar toga sluge u dan u koji mu se ne nada i u čas u koji i ne sluti; rasjeći će ga i dodijeliti mu udes među nevjernicima“ (Luka 12,45-46). 

Kao kontrast vjerniku koji gleda i radi, Isus je opisao nespremnog slugu. Meni se to čini kao opis nekoga tko misli da je vjernik, a nije. Isus je time mogao misliti i na neposlušnog vjernika. Bilo kako bilo, to nije netko tko je pomiren s Bogom. 

VIDI OVO: 3 stvari koje trebamo raditi dok čekamo Isusov dolazak

Ne samo da bismo željno trebali očekivati Gospodinom povratak, nego bismo trebali i raditi. Isus je rekao: „Tko li je onaj vjerni i razumni upravitelj što će ga gospodar postaviti nad svojom poslugom da im u pravo vrijeme daje obrok? Blago onome sluzi kojega gospodar kada dođe nađe da tako radi“ (Luka 12,42-43). 

Riječ „blago“ koju je Isus upotrijebio bi se mogla prevesti i kao sretan. Drugim riječima, ako tako živite, ako živite u neprestanom iščekivanju Kristova brzog povratka, onda ćete biti sretni. 

Nije jadan, represivan ili zatvoren način života kada čekamo Kristov povratak. Zapravo je to sretan, radostan i svrhovit način života. To je način na koji trebamo živjeti. 

Čekanje Gospodinova povratka će nam pomoći pripremiti naše živote, ali će naše djelovanje osigurati da i druge povedemo sa sobom. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!