Iz prehrane je izbacila jednu vrstu pića i smršavila 25 kilograma

40-godišnjakinja je iz prehrane izbacila jednu vrstu pića i smršavila nevjerojatnih 25 kilograma. Alkohol joj je stvarao dodatne probleme s kilažom.

Londončanka Gemma Ray (40) isprobala je gotovo sve kako bi smršavila. Mama jednog djeteta silno je željela smršavjeti, ali nikako nije uspijevala doći do željenog rezultata. Rodila je 2010., šest godina kasnije imala je slom živaca i do 2019. udebljala se 30-ak kilograma.

“Sada znam da sam hranu koristila kao mehanizam da se lakše nosim sa stresom, anksioznošću i depresijom. Došla sam do točke kad više nisam znala što učiniti da postanem stara ja. Isprobala sam svaku dijetu, nosila pojaseve za mršavljenje, iskušavala tablete i čajeve, čistila se sokovima. Svaki put sam si zacrtala datum koji će označiti kraj režima, a onda sam se vraćala starim navikama”, ispričala je za britanski Express.

VIDI OVO: Alkohol svaki dan: Koje su posljedice svakodnevnog ispijanja alkohola?

Smršavila 25 kilograma
Foto: Instagram

Prestala je piti alkohol

Tada je shvatila da mora prestati piti alkohol.

“Imao je negativan utjecaj na moje mentalno zdravlje i tjerao me da radim loše izbore po pitanju hrane”, kaže.

Osim toga, počela je dosljedno trenirati i prestala se tjerati da pojede sve s tanjura. To je navika kojoj su je podučili roditelji u djetinjstvu. Počela je jesti dok ne bi osjetila sitost.

Smršavila 25 kilograma 1
Foto: Instagram

“Jednostavno sam postavila granice. Moj život se drastično promijenio i danas se osjećam odlično. Skinula sam 25 kilograma. Odreći se alkohola bila je najbolja odluka koju sam mogla donijeti. Uopće mi ne nedostaje. Slobodna sam, puna energije, spavam, strpljivija sam i tolerantnija te imam više samopouzdanja. Sretnija sam”, ističe.

Gemma sada konačno ima novu odjeću manjeg konfekcijskog broja. Stare hlače je ostavila kao uspomenu na period života kroz koji ne bi voljela ponovno prolaziti.

“Bilo je naporno, ali isplatilo se”, zaključila je.

IZVOR:Index.hr