Izgubila je dvoje djece u neobičnoj nesreći

Crystal Clark tragično je izgubila oboje svoje djece u neobičnoj nesreći u kampu. A sada, shrvana majka upozorava druge u nadi da će spasiti živote.

Kad je Crystal Clark povela svog 9-godišnjeg sina Xandera i 8-godišnju kćer Zivu u kamp Indian Oaks u Indiani, nije mogla ni pretpostaviti da će to biti njezin posljednji dan sa svojom djecom. Kamp je bio često odredište obitelji. I to je bilo mjesto gdje se Crystalino dvoje djece voljelo igrati.

Međutim, tog dana u travnju 2022., nesreća u kampu pretvorila ga je u mjesto tragedije, mjesto koje će zauvijek utjecati na život Crystal Clark.

Nesreća je ubila brata i sestru

Crystalino dvoje djece uživalo je u danu zabave u kampu kada se dogodilo nešto užasno. Ogroman nalet vjetra prevrnuo je mrtvo stablo i ono je palo ravno na Xandera i Zive, usmrtivši brata i sestru.

Nesreća u kampu uništila je Crystal Clark i njezinog supruga. Natjerala ih je da shvate smisao iznenadne tragedije.

Međutim, umjesto da dopusti da je proguta bol zbog nesreće, Crystal je usmjerila svoju tugu u pokušaje da pomogne drugima.

Crystal dijeli svoju priču kako bi obavijestila druge, nadajući se da će ih poštedjeti patnje ove vrste tragedije.

“To je jedna od onih stvari kao roditelja – razmišljate o milijun i jednoj stvari, kako bi vaše dijete moglo nastradati. Pad stabla nikad nije bio jedan od tih,” rekla je . “Želimo podići tu svijest.”

Ne prođe dan da ne pomisli na svoju djecu

Ne prođe dan a da Crystal Clark ne pomisli na svoje dvoje djece. Ona kaže da je Xander uvijek bio pun činjenica i trivijalnosti i da je bio “duša tako dobrog srca” s “dubokom istinskom ljubavlju prema svima koji su bili u blizini.”

Ziva je bila njezina “petarda”. Djevojka je voljela gimnastiku i Crystal je se prisjeća kao “zapravo neku vrstu svjetlosti svih i svaki put kad smo bili na svečanostima.”

Majka upozorava druge na znakove opasnosti

U čast svoje djece, Crystal je pokrenula kampanju s jumbo plakatima potičući ljude da provjere ima li mrtvih stabala u dvorištu, parkovima i kampovima. Govoreći o tome što se dogodilo Xanderu i Zivi, Crystal se nada da će poučiti druge o tome kako uočiti i izbjeći opasna stabla kako bi izbjegli nesreću koju su doživjeli u kampu.

Neki znakovi da je stablo mrtvo (i potencijalna opasnost) uključuju:

  1. Mnogo mrtvih grana – sva će stabla imati mrtve grane. Ali obilje mrtvih grana može biti znak da drvo umire.
  2. Ako zagrebete koru na drvetu, iznutra bi trebala biti vlažna i zelena. Ako je smeđa i lomljiva, to je znak da drvo umire. Dok neka stabla prirodno gube koru, pogledajte što je ispod kore kako biste vidjeli postoji li truljenje ili bolest.
  3. Osluškujte djetliće!
  4. Gljive na deblu mogu biti znak da unutrašnjost stabla trune.

Naša srca i molitve su uz Crystal Clark i njezinu obitelj. Ono što im se dogodilo apsolutno je potresno.

“Blizu je Jahve onima koji su skršena srca, a klonule duše spasava.” (Psalam 34, 19)