NaslovnicaDuhovnostIzmolite Božji blagoslov u svoju dušu

Izmolite Božji blagoslov u svoju dušu

Svakoga si dana uzmite vremena da izmolite Božji blagoslov u svoju dušu. Ako ne, izgubit ćete Boga.

“Otišla je slava” (1 Sam 4,21). Mnogima od nas nedostaje božanska snaga jer ne bdijemo i ne molimo (Mt 26,41). Učenici su se jadno odrekli Gospodina i istupili iz zajedništva s njim na onom svetom mjestu Getsemaniju. Zaspali su u trenutku kad ih je Gospodin najviše trebao.

Zašto tako često duboko duhovan čovjek ima svoj najveći pad? Razlog je očit; što se više penjete, veći može biti pad!

Vodič u Alpama u Švicarskoj reći će vam da nemaju mnogo nesreća u nižim dijelovima Matterhorna; većina nesreća događa se na višim visinama te velike planine, jer penjači postaju bezbrižniji što se više popnu.

VIDI OVO: 5 Božjih blagoslova za Njegovu djecu

Tako je i u duhovnom području. U rijetkom ozračju planine zajedništva i duhovne prisnosti velika je opasnost od mogućnosti oslanjanja na vlastite snage.

William Booth običavao je reći na vijeću svojih dužnosnika: “Svakoga si dana uzmite vremena da izmolite Božji blagoslov u svoju dušu. Ako ne, izgubit ćete Boga.

Bog ostavlja ljude svakoga dana. Jednom su imali snagu. Hodali su u slavnoj snazi Božjoj, ali prestali su čekati na njega i ozbiljno tražiti njegovo lice. Ja sam vrlo zaposlen čovjek, ali uzimam si svakoga dana vremena da budem nasamo s Bogom i razgovaram s njim.”

Kakva tragedija kad šekina slava odlazi zbog zanemarivanja!

Autor: James A. Stewart