NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeIznenada je izgubio puls i srušio se na pod, no uz sebe...

Iznenada je izgubio puls i srušio se na pod, no uz sebe je imao tri prijatelja koja su mu spasila život

Dok je trenirao borilačke vještine iznenada je izgubio puls i srušio se na pod, no uz sebe je imao tri prijatelja koja su mu spasila život.

Imati prave prijatelje u svom životu može promijeniti život, a za čovjeka po imenu George iz Plymoutha, Massachusetts, to je bilo spasonosno. U ponedjeljak je ostao bez ikoga.

Kako je njegova obitelj bila izvan grada, odlučio je krenuti na tečaj borilačkih vještina na Daniel Gracie Brazilian Jiu-Jitsu akademiji. Ovdje je otkrio da su tu i neki prijatelji koje poznaje.

Sat borilačkih vještina u početku je dobro išao, ali stvari su krenule smrtonosno za Georgea. Srušio se na pod, odmah dajući znak poicajcima Donnyju Reddingtonu, Davidu Rossa i vatrogascu Nicku Robbinsu da moraju nešto poduzeti – i to brzo.

Isprva su mislili da je možda dobio napadaj, ali su brzo saznali da nema puls.

“U ovom smo trenutku shvatili da se definitivno radi o nečemu što je povezano sa srcem, pa smo zato počeli i s CPR-om, kompresijom prsnog koša i udisajima za spašavanje”, rekao je Donny .

Dok su se dvojica usredotočila na CPR, drugi je bos istrčao van kako bi uzeo defibrilator u obližnjem Planet Fitnessu.

Tri prijatelja
Snimka zaslona: YouTube

Osam minuta su ga prijatelji oživljavali

Uspjeli su provoditi CPR na Georgeu osam minuta dok su čekali da hitna stigne. Kad su to učinili, George je već bio pri svijesti i budan. Iako su bili prilično uvjereni da će mu moći pomoći, ipak je bilo olakšanje vidjeti kako se tako brzo oporavlja.

“Definitivno uzdah olakšanja gledajući ga kako maše”, rekao je Donny . “I na izlasku se šalio o tome kako je uništio razred.”

Toliko se stvari moralo posložiti da bi ta večer prošla kako jest – George je mogao odlučiti ostati kod kuće. Da jest, bio bi sam. Ali ovako, hvala Bogu, imao je društvo koje mu je spasilo život.

Sada se George oporavlja nakon operacije srca i očekuje se da će se uskoro vratiti kući, što možda ne bi bilo moguće da nije bilo njegovih prijatelja.

“Mi [izvodimo CPR] cijelo vrijeme, ali bilo je prilično emotivno jer smo ga poznavali i mogli smo raditi kao tim”, rekao je Nick . “George će otići kući i imati drugu priliku za život, u biti, sa svojim 13-godišnjim sinom i njegovom obitelji.”

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare