Jabuka je ljekovita: Zbog ovoga je trebate svaki dan jesti!

Jabuka je ljekovita, ali samo ako se jede cijela. Njezina kora smanjuje proizvodnju hormona angiotenzina koji sužava krvne žile uslijed čega raste tlak.

Za jabuke se definitivno može reći da su voće koje nas drži podalje od liječnika. Bogate su antioksidantima koji, dokazano je, smanjuju rizik od prerane smrti, posebno od srčanih bolesti. Ovo voće smanjuje i rizik od dijabetesa, pa čak i pojedinih vrsta raka.

VIDI OVO: Jabuke mogu produžiti život i spriječiti pojavu mnogih bolesti, tvrdi doktor

Znanstvenici s oksfordskog sveučilišta uspoređivali su učinak lijekova za snižavanje lošeg kolesterola i redovnog konzumiranja jabuka. Rezultati su pokazali da se, u prosjeku, gotovo podjednako, bilo da se piju lijekovi ili jedu jabuke smanjuje stopa smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti.

Ipak, uzimajući u obzir moguće neželjene učinke statina – lijekova za snižavanje kolesterola, zaključak ovog istraživanja da je bolje pojesti jednu jabuku dnevno.

VIDI OVO: Svi bacamo ovaj dio jabuke ne znajući da je najzdraviji

Britanski znanstvenici savjetuju da oni kojima je propisana statinska terapija za kardiovaskularnu bolest, bez obzira na lijekove, jabuke jedu svakog dana da poboljšaju svoje zdravstveno stanje.