Je li bolje biti u braku ili nije? Ove 4 istine će vam otkriti odgovor

Mnogi pojedinci u braku smatraju da im je bolje da se nisu vjenčali, dok samci žude za brakom. Pa, je li bolje biti u braku ili nije? Istine koje donosimo u tekstu će vam otkriti odgovor.

Brak je težak. Naravno, vjerojatno ste to pročitali ili čuli ili čak i sami pomislili. Ali ponekad ne razmišljamo o razlozima zašto je to tako. Zašto je brak težak? Zašto je potrebno toliko truda od muža i žene (i gomilanje pomoći Božje milosti) kako bi stvari tekle skladno? Zašto jednostavno ne može biti lako?

Za neke, cijelo putovanje kroz teške dane može učiniti da se zapitaju zašto su se uopće vjenčali. Nije sve loše, naravno, ali onda supružnici razviju nevjerojatnu sposobnost da pritisnu tipke, sve postane komplicirano sa djecom i rasporedima, ili jednostavno nema vremena za odahnuti.

Autorica Jen Thorn osjeća vašu bol i želi da nađete ohrabrenje u onim danima kad se potajno pitate je li bilo bolje ne udati se:

Bog nije gotov s vašim mužem

Ako je sa vašim suprugom, koji slijedi Krista, teško živjeti ili čini pogreške koje vam smetaju, samo se sjetite da se on još uvijek preobraća u Krista (ovaj muž kaže amen na to). Proces može ići sporo kao glacijacija, ali se događa. Molite za njega i ohrabrite ga.

Bog nije gotov ni s vama također

Brak može prouzrokovati da potisnuti grijesi isplivaju na površinu. Baš kao što mane vašeg muža dolaze do izražaja, i vaše izbijaju, također. Ali Sveti Duh nastavlja mijenjati vaše srce dok oblikuje i vašeg supruga.

VIDI OVO: 4 razloga zašto je teže biti samac nego u braku (i 4 savjeta!)

Bog je planirao ovu stazu za vas

Ako vjerujemo da je Bog suveren (upravlja svime), onda možemo vjerovati da smo u tom braku s razlogom. „Vaš život nije slučajnost. Planiran je preciznošću i dobrotom našeg Boga, i uključuje i vaš brak.“ To bi nas trebalo ispuniti radošću… čak i u teškim danima.

Bog ima veću svrhu za vaš brak

U Efežanima 5,31-32, apostol Pavao objašnjava da brak služi kao putokaz koji upućuje na to kako Isus voli Crkvu (nas). Vaš brak bi onda trebao biti poput neonske strelice koja usmjerava druge na Krista. “Kako ćemo to učiniti? Ljubeći kako nas je Krist ljubio, žrtvujući se na način na koji se Krist žrtvovao za nas (nesebično), služeći na način na koji je Krist služio drugima.”

Trebate više savjeta? Dr David Hawkins, kršćanski bračni savjetnik, je nedavno iznio nekoliko načina na koje bračni parovi mogu napraviti zdrav izbor za njihov brak. Ovdje su dva:

Prvo, njegovati obnovljeni um. Mi nikada nećemo promijeniti našu situaciju sa istim mislima s kojima smo stvorili i pojačali problem. Moramo njegovati obnovljene misli kroz moć molitve, čitajući Sveto pismo i tražeći mudar savjet.

Drugo, uočite svoj izbor. Lako je vidjeti svijet crno-bijelim, kao da postoji ograničen broj izbora. To nije istina. Njegujte otvoren um, spreman razmotriti nove opcije i nove mogućnosti. Pitajte za mišljenje prijatelje od povjerenja, jer oni imaju svježu perspektivu za vašu situaciju.

Znamo da ima mnogo više za reći, i tu dolazite vi. Kako biste savjetovali muža ili ženu koji žele da se nisu ni vjenčali? Koji savjet biste im dali?

NAJNOVIJE!