Je li Bog otvorio tvoje srce?

»(...) a Bog joj je otvorio srce (...)« Djela apostolska 16,14

Sam Gospodin mora otvoriti srce da primimo ono što nam daje mir. On sam može staviti ključ u bravu i otvoriti vrata da uđe. Je li Bog otvorio tvoje srce? 

Mnogo je toga zanimljivog u Lidijinom obraćenju. Događa se u predviđenim okolnostima. Ona je prodavala grimiznu odjeću u gradu Tijatiri, a baš tada, u pravo vrijeme da čuje apostola Pavla, nalazimo je u gradu Filipima.

Providnost koja je u službi milosti dovela ju je na pravo mjesto. Milost je opet pripravila blagoslov za njezinu dušu. Ona nije poznavala Spasitelja, ali kao Židovka je znala mnoge istine neophodno potrebne za spoznaju Isusa.

Njezino se obraćenje dogodilo na divan način. U subotnji dan otišla se moliti, po običaju, i njezina molitva je bila uslišana.

Nikada nemojmo zanemarivati sredstva milosti, Bog nas može blagosloviti iako se ne nalazimo u molitvenom domu. Imamo još veću nadu da će On tako htjeti ako smo u zajedništvu i s Njegovim vjernicima.

VIDI OVO: Ljudsko srce koje je spremno primiti svaki blagoslov

Razmotri riječi: ”Bog joj je otvorio srce”. Nije ona sama otvorila srce. Nisu to učinile njezine molitve, ni Pavao to nije učinio. Sam Gospodin mora otvoriti srce da primimo ono što nam daje mir. On sam može staviti ključ u bravu i otvoriti vrata da uđe. On je Gospodar srca. On je Stvoritelj.

Prvi znak otvorenog srca bila je poslušnost. Čim je Lidija povjerovala, krstila se. Ovo je znak pokornog i slomljenog srca: dijete Božje je poslušalo zapovijed, no ne iz straha već iz želje da ima zajedništvo s Gospodinom.

Drugi znak je ljubav koju je pokazala u zahvalnosti prema apostolima. Ljubav prema vjernima je uvijek bio znak pravog obraćenja. Oni koji ništa ne rade za Krista ili Njegovu Crkvu slabo dokazuju ”otvoreno srce”.

Gospodine, daj mi stalno otvoreno srce za Tebe!

Autor: Charles Spurgeon