Je li Bog u svim okolnostima
Foto: Unsplash

Iako ne možemo uvijek shvatiti na koji način je Bog prisutan u svakoj okolnosti, možemo se osloniti na Njegovo obećanje da će sve upraviti prema dobru za one koji Njemu pripadaju.

Dok rastemo u kršćanskoj vjeri, pomičemo se od razvodnjenih početnih istina na obilnije ideje u Pismu koje uzburkavaju naše srce i tjeraju nas na razmišljanje. Jedan od tih dubljih koncepata pitanje je prisutnosti Boga u svakoj okolnosti. Duhovno, to nam daje puno za „prožvakati“ jer se odgovor kosi s našim prirodnim razmišljanjem. 

Na primjer, braća su se okrutno odnosila prema Josipu, on je zbog njihove mržnje patio u ropstvu i zarobljeništvu u Egiptu. Većinom se pitamo, Kako je dobri Bog mogao biti dio te bolne okolnosti? No, On je i dalje sve upravio prema dobru, u konačnici vodeći Josipa do pozicije desne ruke Faraona. (vidi Postanak 37,39). 

VIDI OVO: Moćne molitve koje možete koristiti u svim okolnostima

Kada razmišljamo o dubljim učenjima Pisma, jako je važno započeti s istinama o Gospodinovom karakteru, moći i obećanjima. To je temelj koji nam može pomoći razumjeti Njegovu ulogu u trijumfima i tragedijama života. 

Iako ne možemo uvijek shvatiti što Bog čini u našim okolnostima, možemo se osloniti na Njegovo obećanje da će sve upraviti prema dobru za one koji Njemu pripadaju (Rimljanima 8,28). Važno je zapamtiti da nas ništa ne dotiče bez da prvo prođe kroz Njegove ruke koje vole i koje imaju vlast nad svime. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org