Jedan simptom u nosu može biti znak zaraze koronavirusom
Foto: Freepik.com

Svatko tko osjeti simptome karakteristične za koronavirus kao što su kašalj, temperatura i kratak dah trebaju se izolirati od drugih, a ako se simptomi pogoršavaju treba se odmah obratiti liječniku.

Ipak, postoji još jedan simptom koji može ukazivati na moguću infekciju koronavirusom, a to je osjećaj povećanog sekreta i začepljenog nosa, prenosi britanski Express.

Virus COVID-19 može izazvati infekciju koja, u nekim slučajevima izaziva upalu pluća i bronhitis.

Blagi simptomi koronavirusa uključuju bolove, kašalj, proljev, povišenu temperaturu, glavobolju, curenje iz nosa, nedostatak zraka i umor.

VIDI OVO: Glavni simptomi koronavirusa: Evo po čemu možete otkriti zarazu

Začepljeni nos je blagi simptom zaraze koronavirusom

Još jedan blag simptom virusa koji može ukazivati na potencijalnu virusnu infekciju može se pojaviti u našem nosu. Ako osjetite prisustvo povećanog sekreta u nosnim prolazima ili njegovu začepljenost, to može biti jedan od znakova infekcije.

Začepljenost nosa uzrokuju virusi i bakterije kada je osoba bolesna ili zaražena.

Ovi “uljezi” izazivaju upalu u nosnim prolazima što stvara oticanje koje smanjuje, pa čak i blokira protok zraka kroz nosni otvor. Začepljen nos nastaje kao posljedica proširenja velikih krvnih žila u nosu koji smanjuju volumen nosne šupljine i tako smanjuju protok zraka.