Jedino Bog može zaliječiti naše rane, a evo i kako

Bog nije obećao da nikada nećete biti povrijeđeni, ali je obećao da će vas On iscijeliti. Jedino On može zaliječiti naše rane!

Jeste li sagradili zid oko sebe i rekli: “Nitko me ne može povrijediti ako ne dopustim da mi se približi.” To ne funkcionira. Zid koji ste sagradili da biste držali druge podalje od sebe samo vas je zarobio.

Gospodin želi biti vaš zaštitnik, ali On to ne može biti ako ste vi zaposleni u pokušajima da sami sebe zaštitite.

”Al’ ja ću te iscijeliti, rane ti zaliječiti – riječ je Jahvina.” (Jr 30,17)

Bog nije obećao da nikada nećete biti povrijeđeni, ali je obećao da će vas On iscijeliti. Ako ste došli k Njemu, nemojte se pokušavati brinuti sami za sebe. Ako ste izgradili zid oko sebe iz straha, onda ga morate srušiti po vjeru. Idite kod Isusa sa svim starim ranama i primite njegovo iscjeljenje. Ako vas netko povrijedi, nemojte da se to zagnoji! Radije donesite to Gospodu u molitvi i budite spremni nositi se s time na Božji način, a ne na vaš vlastiti.

Vi ne samo da ćete preživjeti svoju nesreću, vi ćete kroz sve bivati jačima i moći ćete služiti drugima. “Neka je hvaljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svakovrsne utjehe koji nas tješi u svoj našoj nevolji, tako mi možemo svakovrsnom utjehom, kojom nas same tješi Bog, tješiti one koji se nalaze ma u kakvoj nevolji.” (2. Kor 1,3-4)