Jedna molitva na koju Bog mora odgovoriti

Bog nas neće ostaviti sve dok ne budemo jedno s Njim!

Ako prolaziš kroz razdoblje izolacije, i čini ti se da si posve sam, pročitaj sedamnaesto poglavlje Ivanova evanđelja.

To će ti razjasniti zašto si ondje gdje jesi – jer je Isus molio da ti budeš ”jedno” s Ocem kao što je i On. Pomažeš li Bogu da usliši tu molitvu, ili imaš neki drugi cilj u svom životu? Jer si postao učenikom, ne možeš biti neovisan kao što si nekoć bio.

Bog objavljuje u 17. poglavlju Ivanova evanđelja da Mu je cilj ne samo uslišavati naše molitve, već da molitvom možemo rasuđivati Njegovu misao.

Ipak postoji jedna molitva na koju Bog mora odgovoriti, a to je Isusova molitva: ”Da budu jedno kao što smo Mi jedno” (r. 22).

Jesmo li toliko blizu Isusu? Boga ne zanimaju naši planovi; ne postavlja nam pitanje: ”Želiš li proživjeti gubitak voljene osobe, proći kroz tu nevolju, ili poraz?” Nikako, On dopušta da se to dogodi zbog Svojih ciljeva.

PROČITAJTE: Što je Isus mislio kad je rekao ”da svi budu jedno”?

Ono kroz što prolazimo ili će nas učiniti ljubaznijim, boljim i plemenitijim ljudima, ili će nas učiniti da budemo kritičniji, koji pronalazi greške, uporno idu svojim putem.

Ono što nam se događa učinit će nas zlima ili svetijima, što ovisi u cijelosti o našem odnosu prema Bogu i o razini naše prisnosti s Njim.

Ako molimo za svoj život: ”Neka bude volja Tvoja” (Mt 26,42), tada ćemo se ohrabriti i utješiti navodom iz 17. poglavlja Ivanova evanđelja, znajući da naš Otac djeluje prema svojoj mudrosti, postižući ono što je najbolje.

Kad shvatimo Božje ciljeve, nećemo biti uskorgrudni i cinični. Isus je molio za potpunu jednost s njime, baš kao što je On jedno s Ocem.

Mnogi smo daleko od te jednosti; a ipak Bog nas neće ostaviti sve dok ne budemo jedno s Njimjer je Isus molio: ”Da svi budu jedno.”

Autor: Oswald Chambers