Jedna od najstarijih crkava na svijetu pretvorena u diskoteku, katolici zgroženi oskvrnućem

Katolici su zgroženi događajem u bazilici svetog Pavla koja je pretvorena u ”diskoteku”.

Već mjesec dana priča se o zastrašujućem događaju koji se dogodio krajem srpnja u bazilici svetog Pavla izvan zidina u Rimu, a koji je potaknuo milijune vjernika, posebice rimskih da se zapitaju: Što nije u redu s Rimokatoličkom crkvom?

Od 30. srpnja do 3.kolovoza njemački biskupi, svećenici – apostolat mladih organizirali su 12. međunarodni susret ministranata u Rimu na kojem je sudjelovalo 50 tisuća ministranata iz Njemačke i 4 tisuće ministranata iz Austrije.

U papinskoj bazilici svetog Pavla izvan zidina u Rimu (San Paolo Fuori le Mura), trebala se slaviti sveta misa za ministrante. Riječ o jednoj od najstarijih crkava u kršćanskom svijetu. Odmah ispod oltara u toj bazilici postavljen je grob svetog Pavla. Na tom mjestu pretrpio je mučeništvo, a pokopan je nakon mučeništva prije 1950 godina. Na oltaru iznad groba dopušteno je samo papi i posvećenim delegacijama služiti misu.

Snimka zaslona

Ovoga puta nije bilo tako. Izviješteno je da su organizatori, njemački biskupi i hodočasnici priredili spektakl koji nije imao veze s liturgijom, ali je imao veze s – oskvrnućem.

Ogorčeni svjedoci govorili su o nevjerojatnim i apokaliptičnim scenama, a sve je prenio talijanski medij Corrispondenza Romana.

Crkva je uronjena u disco svijetla koja su odgovarala psihodeličnom spektaklu. ‘Ono što se dogodilo odgovaralo je rock koncertima, nikako ne svetom mjestu kao što je ovo’, piše Corrispondenza Romana. Zbor, bubnjevi, instrumenti bili su pozicionirani tik do Pavlova groba. Stupovi, stropovi i zidovi bazilike na kojima su veličanstvena umjetnička djela, mozaici, freske, rezbarije prekrivene su neonskim svijetlima istim onim koji se koriste na psihodeličnim trance festivalima poput Ozore.

Veliki ekrani i mnoštvo zvučnika postavljeni su cijelom tijekom bazilikom, pa je glazba treštala i kilometrima dalje.

Snimka zaslona

Tako je bazilika sagrađena od strane cara Konstantina Velikog i posvećena 324. godine 31. srpnja 2018. pretvorena u veliki diskoteku za njemačke ministrante.

No, to nije sve vjernici su također iziritirani jer su organizatori hodočašća, njemački biskupi, svećenici itd. s nevjerojatnom žestinom rastjerivali sve ostale, turiste, vodiče i obične vjernike čak i župljane iz bazilike pa je pitanje što su htjeli sakriti, i zar njihov spektakl na svetom mjestu nije nešto što bi svi trebali vidjeti?

Svoju žestinu i rastjerivanje ljudi opravdali su time da su platili 18 tisuća eura za ekskluzivno pravo korištenja ove bazilike.

Katolička novinska agencija izvijestila je da su vatikanske snage sigurnosti morale intervenirati kako bi se jasno dalo do znanja da bez obzira na novac nije moguća privatizacija bazilike svetog Pavla.

Pročitajte cijeli članak >

IZVOR:Dnevno.hr