Jedna promjena na kapku može biti znak raka pluća

Promjena na kapku može biti znak raka pluća. Neki pacijenti koji boluju od raka pluća mogu primijetiti da im je kapak spušten. 

Simptomi raka pluća uključuju otežano disanje, glavobolju i stalna bol u grudima. Ali također postoji jedan suptilan znak na oku može ukazivati na ovu opaku bolest.

Rak pluća je jedna od najozbiljnijih vrsta raka koja se dijagnosticira, jer je obično teško uočiti simptome dok se tumor ne proširi na druge dijelove tijela.

Jedan od manje poznatih simptoma raka pluća može biti promjena na vašem kapku.

– Neki pacijenti koji boluju od raka pluća mogu primijetiti promjenu na kapcima – gornji kapak koji je obično spušten – kazao je profesor George Santis, savjetnik za respiratornu medicinu u bolnici “London Bridge” u Velikoj Britaniji, prenosi Express.

VIDI OVO: Jedan znak na licu može otkriti rak pluća

– Uobičajeni simptomi raka pluća uključuju kašalj koji traje duže od tri tjedna, iskašljavanje krvi, otežano disanje koje se pogoršava, bol u grudima, gubitak težine. – Ponekad se kod pacijenata javljaju simptomi koji mogu ukazivati da je bolest metastazirala – glavobolja, bolovi u kostima – dodao je Santis.

U nekim slučajevima tumor pluća može izazvati neurološke promjene.

– To može dovesti do opuštanja kapka ili smanjenog znojenja lica – iznenađujući simptomi koji mogu biti povezani sa rakom pluća – ističe.

Ali samo zato što vam je opušten očni kapak, stanje poznato kao ptoza, ne mora nužno značiti da imate rak pluća.

Ptoza može nastati zbog mnogobrojnih čimbenika ili jednostavno nakon višegodišnjeg nošenja kontaktnih leća. Ako se ne liječi, može negativno utjecati na vid, a može dovesti i do bola koji se javlja u predjelu obrva.

VIDI OVO: Može li se rak pluća izliječiti?

Dostupni su brojni tretmani za liječenje ptoze, uključujući kirurške.

Simptomi raka pluća uključuju kašalj koji ne nestaje nakon dva-tri tjedna ili dugotrajni kašalj, iskašljavanje krvi, otežano disanje i bol tijekom disanja.