7 nezaobilaznih svađa koje ćete imati u braku
Foto: Pexels

Nesuglasice i svađe sastavni su dio braka, čak i onog najstabilnijeg i najboljeg. Bez obzira koliko volite svog partnera, prirodno je da ponekad imate različite stavove ili neke stvari u njihovom ponašanju koje vas živciraju.

Međutim, postoji jedna riječ koju nikada ne biste trebali koristiti, čak ni u svađama, kaže bračna savjetnica Deborah McFadden.

“Radi se o riječi razvod. Jednom kada ta riječ izađe iz vaših usta, ne možete je povući, a može uzrokovati nepopravljivu štetu vašem odnosu”, rekla je, a zatim navela tri razloga zašto je ta riječ toliko opasna za brak.

1. Manipulativna je

Kada u svađi s partnerom izgovorite riječ razvod, to će ga vjerojatno natjerati da zašuti, odnosno završit će svađu.

“To je čista manipulacija sa vaše strane i možda ćete dobiti ono što želite u tom trenutku, ali će problem nastaviti da postoji i ponovo će ’izaći’”.

2. Izaziva stres i anksioznost

Riječ razvod je poput ultimatuma koji postavljate supružniku i definitivno ne utječe dobro na vaš odnos. Ako ovom riječju prekinete svađu s partnerom, on može “popustiti” zbog straha da vas ne izgubi, a to je veliki stres koji utječe na to da se s vremenom prestane osjećati sigurnim u braku.

3. Zbog toga će partner razmatrati razvod

“Kada vaš partner čuje riječ ‘razvod’ u svađi, može to doživjeti kao prijetnju. Bez obzira koliko dugo ste u braku, ne biste trebali koristiti riječ razvod. Nemojte donositi razvod u žaru trenutnih rasprava, kako biste sebi osigurali ‘pobjedu’ prisiljavajući partnera da se povuče iz svađe”, savjetuje McFadden.

Ističe da prijetnja razvodom nikada nije način rješavanja problema u vašoj vezi, niti će pomoći. Ako svom partneru redovito prijetite razvodom u svađama, na kraju može doći do točke u kojoj on zapravo počne razmišljati o razvodu.

Bračna savjetnica preporučuje da prestanete koristiti riječ razvod u svađama i umjesto toga počnete raditi na problemima u vašoj vezi.

S vremena na vrijeme bit će svađa, što je sasvim normalno, ali to ne znači da ćete se razvesti. Svakako, zbog njih se ne biste ni trebali razvesti. Kako do toga ne bi došlo, potrudite se sukobe rješavati na miroljubiv način, a ne gurati probleme pod tepih.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare